Balsavo prieš sprendimą ar prieš vedėją?

valaitiene taryboje
Nuotr. Nors iš tribūnos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Vita Valaitienė aiškino, kad nepriėmus sprendimo nebus rengiamas miesto bendrojo plano pakeitimas ir įgyvendinta Šakių miesto tvarkymo programa, tačiau tarybos nariai, motyvuodami nekvalifikuotu klausimo parengimu, jo nepriėmė.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Prieškalėdinis tarybos posėdis artėjančiomis šventėmis nedvelkė. Tarybos nariai net dviem sprendimo projektams išvis nepritarė, o kritikos projektus rengusiems taip pat negailėjo. Vienas iš nepatvirtintų – Architektūros ir urbanistikos skyriaus rengtas sprendimo projektas dėl rajono kompleksinio teritorijų planavimo dokumentų sprendinių įgyvendinimo stebėsenos ataskaitos.

Pirmoji į tribūnoje stovinčią Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėją Vitą Valaitienę kreipėsi Raminta Bastytė. Ji priminė, kad svarstant minėtą klausimą jau komiteto posėdžiuose buvo pripažinta, kad jis parengtas netinkamai.

Priminsime, kad miesto bendrojo plano įgyvendinimo plane aprašoma socialinė infrastruktūra, gamtinė aplinka, teritorijų planavimas bei įgyvendinimas ir pan. Šį dokumentą, kaip ir vasarą bei rudenį kritikuotą bendrąjį miesto planą, rengė UAB „Taem urbanistai“.

„Jūs pripažinote, kad šio dokumento turinys nekoks. Jūs, kaip tokio rango specialistė, vyriausioji rajono architektė, tvirtinat tokio turinio dokumentus. Ar jūs nejaučiate jokios atsakomybės, kad tokie dokumentai būtų tinkamai parengti?“ – klausė R. Bastytė.

Ji teiravosi, ar vedėja negerbia tarybos narių laiko siųsdama skaityti tokio turinio dokumentus tiesiog paaiškindama, kad „gilintis nereikia, svarbu tik varnelę uždėti“. Tarybos narė ateityje ragino tiesiog prirašyti, kad „sprendimas reikalingas tik tam, kad greituoju būdu būtų stumiami projektai“.

V. Valaitienė kalbėjo, kad iki 2020 m. reikia spėti įgyvendinti Šakių miesto sutvarkymo projektą, parengti miesto bendrojo plano pakeitimą.

„Mes susitarėm su bendrojo plano rengėjais ir jie nemokamai parengė tą dokumentą, kad jis būtų patvirtintas ir nesitrukdytų mūsų tolimesni projektai“, – sakė vedėja.

Parengtą dokumentą viešai kritikavo Mindaugas Tarnauskas, Dinara Gudaitienė, o vicemeras Edgaras Pilypaitis vedėjos klausė, ar skyriuje dirbantys specialistai tiesiog negalėtų dokumento pakoreguoti ir, atsižvelgdami į pastabas, jį patobulinti. Vedėja patikino: „sunku pasakyti“.

Aušrelė Pukinskienė domėjosi, kokios bus pasekmės, jei tarybos nariai nuspręs klausimo netvirtinti.

„Pasekmės tokios, kad nebus rengiamas miesto bendrojo plano pakeitimas ir nebus įgyvendinta Šakių miesto tvarkymo programa“, – aiškino V. Valaitienė.

Tad kaip tarė, taip padarė. 11 tarybos narių balsavus už ir 13 susilaikius klausimas buvo nepriimtas. Visgi jis jau įtrauktas į šiandien vyksiančio neeilinio tarybos posėdžio darbotvarkę. Ar tarybos nariai nuomonę pakeis, parodys laikas. Tačiau pastaruoju metu ne viename posėdyje prabylama, ar Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja V. Valaitienė toliau gali eiti vedėjos pareigas, kai vis dažniau viešumon iškyla diskusijas keliantis kompetencijos klausimas. Laikinoji administracijos direktorė Inga Cibulskienė tikino nenorinti užsiimti politikavimu, tačiau pripažino, kad V. Valaitienės darbu nėra patenkinta. Matyt, netvirtindami vedėjos rengto klausimo, savo požiūrį parodė ir tarybos nariai. Į klausimą, ar administracija inicijuos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjos atleidimą iš darbo, I. Cibulskienė atsakė, kad parodys laikas. Be to, ji paaiškino, kad tinkamumą eiti pareigas apsprendžia ir įvairūs teisės aktai, valstybės tarnybos įstatymas, kitos procedūros, tarp kurių ir metinis vedėjų vertinimas. Šiais metais administracija su kiekvienu vedėju kalbėjo bei darbo rezultatus aptarinėjo vasario mėnesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.