Seniūnai turi viziją, kaip efektyviau tvarkyti atliekas

Seniūnų pasitarime aptarti atliekų tvarkymo klausimai, pristatyta nauja darbo apmokėjimo tvarka, kalbėtasi ir kitais klausimais.

Seniūnai pasitarimą pradėjo aptardami atliekų tvarkymo tendencijas. Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius dalyvavusiems pasitarime Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) bei Šakių UAB „Ekonovus“ atstovams pareiškė, kad visi seniūnai nuo kapų sukauptų mišrių atliekų išvežimą nori daryti iškviesdami atliekų vežėjus, kai bus sukaupta pakankamai atliekų, aišku, pagal vežėjų sudarytą grafiką. UAB „Ekonovus“ Šakių padalinio vadovas Egidijus Peleckis priminė seniūnams, kad jie informuotų, kiek ruošiasi prie kapinių palikti konteinerių, nes, jų skaičiavimais, šiuo metu rajone yra apie 150 konteinerių. Kiek jų liks prie kapinių – spręs seniūnai.
 
Su žaliosiomis kapinių atliekomis seniūnai tvarkysis patys, ateityje įrengs žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles. Susitikime dalyvavęs savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis dar kartą seniūnams priminė, kad pateiktų informaciją, kur numato įrengti minėtas aikšteles.

Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius teiravosi, kur dėti Griškabūdžio seniūnijoje prie bendro naudojimo konteinerių sumestas automobilių padangas. K. Kuncaitis patarė jas laikinai surinkti, o vėliau jos bus surinktos centralizuotai. K. Kuncaitis paprašė, kad seniūnai gyventojus informuotų, jog jie turi galimybę nemokamai padangas vežti į stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelę Sodų gatvėje, Šakiuose.

Kol kas seniūnai nesulaukė atsakymo, kas bus su konteineriais, kurie stovi miško aikštelėse, poilsiavietėse ar kitose rekreacinėse zonose. Turėtų tvarkyti Šakių miškų urėdija, Šakių kelių tarnyba ar kažkas kitas?

Seniūnus domino, kada su gyventojais bus sudarytos sutartys dėl atliekų tvarkymo. Saulius Šimonėlis, MAATC klientų aptarnavimo skyriaus vadovas, informavo, kad ateinančią savaitę sutartys bus išsiuntinėtos gyventojams.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einanti Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė informavo, kad nuo vasario 1 d. įsigalios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtas Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymas. E. Grigaitienė paragino seniūnus informuoti darbuotojus, kad keičiasi darbo apmokėjimo sąlygos.

„Įstatyme biudžetinių įstaigų darbuotojų pareigybės, atsižvelgiant į tai, kokio lygio išsilavinimas reikalingas konkrečioms pareigoms užimti, bus suskirstytos į 4 lygius: A, B, C ir D. Seniūnai, turėsite patvirtinti biudžetinės įstaigos darbuotojų pareigybių sąrašus. Be to, valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojams, tiek dirbantiems pagal darbo sutartis, tiek valstybės tarnautojams, bus taikomas vienodas bazinis algos dydis – 130,5 euro“, – aiškino savivaldybės vyriausioji specialistė Jūratė Šneideraitienė.

Ji rekomendavo rasti galimybę, kad seniūnijų buhalterės dalyvautų mokymuose, kurie numatomi vasario 22 d. Marijampolėje, o kovo 6d. Šakiuose.

Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė dalijosi mintimis apie praeitų metų apsilankymą seniūnijose su įvairių institucijų atstovais. Ji iš seniūnų pasigedo grįžtamojo ryšio.

„Mes lankydamiesi pas jus daug diskutavome, pateikėme rekomendacijas. Tačiau tik šeši seniūnai sureagavo ir išsakė savo pastebėjimus, kuria linkme dirbti, kad ta situacija keistųsi. Nes bet koks skaudus įvykis, kuris atsitinka, – jau yra mūsų visų pralaimėjimas“, – kalbėjo L. Pocevičiūtė.

Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis išsakė pastebėjimą, kad, vykstant į atokesnes kaimo vietoves, yra nepritaikytas seniūnijų transportas.

„Gerą pavyzdį parodėte, kad apsilankėte seniūnijose, bet manau, kad to bendradarbiavimo tarp institucijų vis dar nėra. Apie skaudžius įvykius mes sužinome paskutiniai arba iš žiniasklaidos“, – sakė Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė.

Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Rūta Lebedžinskienė seniūnams rekomendavo, kad socialiniai darbuotojai lankydamiesi šeimose pildytų darbo su šeima apskaitos žurnalą ir išdalino parengtas formas, kuriose, būtų nurodyta apsilankymo data, aprašyta situacija, be to, pageidaujami abiejų pusių parašai. Tokie apskaitos žurnalai būtų reikalingi, pavyzdžiui, atstovaujant teisme.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.