Nuveikti darbai – rajono vadovų spaudos konferencijoje

rajono valdzia
Nuotr. Penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje (iš kairės) vicemeras Bernardinas Petras Vainius, meras Edgaras Pilypaitis, administracijos direktorius Dainius Grincevičius bei jo pavaduotoja Ilona Šeflerienė pristatė per praėjusį mėnesį nuveiktus darbus.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Penktadienio popietę rajono savivaldybės posėdžių salėje įvyko pirmoji rajono vadovų spaudos konferencija. Viliamasi, kad tokios konferencijos nuo šiol vyks bent kartą per mėnesį.

Konferencijoje, kurioje dalyvavo vietinių laikraščių žurnalistai, savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, jo pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius, administracijos direktorius Dainius Grincevičius ir jo pavaduotoja Ilona Šeflerienė, pristatė per pastarąjį mėnesį nuveiktus darbus. Kadangi spaudos konferencija buvo tiesiogiai transliuojama YouTube kanalu, tad, E. Pilypaičio teigimu, ateityje galbūt galimybės prasiplės, o klausimus bus galima užduoti ir virtualiai. E. Pilypaitis aptarė kai kuriuos prieš tai savivaldybės tarybos posėdyje priimtus sprendimus, taip pat supažindino su mieste rasto sprogmens neutralizavimo situacija.

B. P. Vainius papasakojo, jog kuruoja ekonominės plėtros ir investicijų, šilumos ir geriamojo vandens tiekimo, nuotekų tvarkymo , atliekų tvarkymo, savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūros, daugiabučių namų atnaujinimo bei žemės ūkio ir melioracijos sritis. Vicemeras ir administracijos direktorius lankosi savivaldybės įmonėse ir analizuoja, kaip joms sekasi. Anot vicemero, nuvykus laiko užtenka tikrai ne visoms problemoms išgvildenti, daug jų lieka nepaliesta. Pavyzdžiui, susitikime su UAB „Šakių vandenys“ vadovu buvo svarstomas tik atsiskaitymo klausimas, o ūkinės veiklos, medžiagų, sąnaudų apskaita ir pan. liko neaptarta, tačiau diskusijos šiais klausimais numatomos ateityje. Šią savaitę valdžios atstovai susitiks su UAB „Šakių šilumos tinklai“ darbuotojais ir vadovu, ten, anot vicemero, taip pat bus apie ką diskutuoti.

„Žmonės kelia klausimą, kodėl trims savaitėms „Šilumos tinklai“ atjungia karštą vandenį ir palieka jaunas mamas su vaikais, ligonius be karšto vandens. Panašių klausimų užduodama nemažai, tad per susitikimą jie ir bus pateikti. Dar vienas opus klausimas – atliekos ir jų tvarkymas. Du kartus jau buvom pasikvietę Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro vadovą, dabar jis kviečiasi mus. Į susitikimą tikriausiai vyksime taip pat šią savaitę“, – komentavo B. P. Vainius. Daugiabučių namų renovacija, lyginant su kitomis savivaldybėmis, vicemero nuomone, mūsų savivaldybėje labai įstrigusi.

„Vadinasi, taip pat reikia kažkokios injekcijos. Mūsų, savivaldybės administracijos ir tarybos, dėmesys taip pat būtinas. Aš siūlau agituoti žmones, kad jie renovuotų savo daugiabučius, o savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų sutvarkyti įvažiavimą į kiemą, įrengti vaikų žaidimų aikštelę ar panašiai“, – mintimis dalijosi vicemeras.

D. Grincevičius kalbėjo, kad visi darbai, kuriuos jis darė liepos mėnesį, kyla iš jo prisistatymo kalbos.

„Žadėjau tikrai nedaug, bet nuosekliai vykdžiau tai, ką buvau pažadėjęs. Aš norėjau, kad savivaldybės administracija taptų vieta, kurioje žmonėms būtų malonu dirbti. Tai padaryti stengiausi nuo pat pirmosios dienos, mano nuomone, man pavyko. Būtent dėl to susitikome su skyrių darbuotojais. Norėjome išgirsti iš pačių darbuotojų, kas jiems rūpi, kokios skyrių vidinės ar išorinės problemos ir kuo mes galime jiems padėti. Kai kurių skyrių darbuotojai buvo labai atviri, jie išsakė savo pasiūlymus“, – komentavo D. Grincevičius.

Tiesa, direktoriaus pasiteiravus, ar skyriuose numatoma pasikeitimų, galbūt vienuose darbuotojų daugės, kituose mažės, galbūt numatoma ir skyrių vedėjų kaita, šis atsakė, kad pokyčių tikrai bus.

„Kai kuriuos darbuotojus reikia perskirstyti iš vienų skyrių į kitus, tačiau konkrečiai dar nesame nustatę, ką keisime. Kad priiminėsime žmonių iš šalies, tai šiuo metu tikrai to nebus. Kai tik atėjau dirbti, trys skyriai atnešė po pareiškimą, kad juose reikia žmonių. Tada aš jiems parodžiau lapą, kuriame surašyti visi savivaldybės darbuotojai, ir pasakiau, kad žmonių skaičius nesiplės, tačiau kad mažės arba persiskirstys, gali būti“, – sakė direktorius.

Administracijos direktorius taip pat informavo, jog buvo lankytasi ne tik savivaldybės įmonėse, tačiau ir objektuose, į kuriuos bus investuojamos investicinės lėšos. Tiesa, D. Grincevičiaus teigimu, prieš porą savaičių vykusių verslo pusryčių metu buvo taip pat išsakyta nemažai pastebėjimų, o savo ruožtu valdžios atstovai kai kuriuos prašymus jau bando spręsti.

„Labai daug formalių dokumentų. Galbūt tai yra smulkmena, tačiau gal tą administracinę naštą galima šiek tiek mažinti ir taip išvengti popierizmo, nes daug kas dubliuojasi: dokumentai yra elektroninėje erdvėje ir visa tai kartojama popierine forma. Tačiau darbas įdomus, sunkus, bet manau, kad įveikiamas“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Direktoriaus pavaduotoja I. Šeflerienė, antrindama D. Grincevičiui, kalbėjo, kad darbas yra sunkus, tačiau labai įdomus, o su naujais dalykais tenka susidurti bemaž kiekvieną dieną.

„Labai daug darbo komisijose. Išskirčiau tris problemas, kurios reikalauja labai daug žinių – viešųjų pirkimų, seniūnijų pertvarkos ir Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos. Šį mėnesį su Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūte lankėmės Plungėje ir Kazlų Rūdoje. Šiose savivaldybėse sėmėmės patirties dėl bendruomeninių namų steigimo“, – pasakojo I. Šeflerienė.

Vienas didžiausių I. Šeflerienės norų ir sau išsikeltų tikslų – socialinio darbo organizatorių ir socialinių darbuotojų darbui su rizikos šeimomis pareigybių aprašymų parengimas, kas drauge su L. Pocevičiūte šiuo metu ir daroma.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.