Ar seniūnas supainiojo viešuosius ir privačius interesus?

dabravolskis
Nuotr. Šakių rajono savivaldybėje specialiai sudaryta komisija rekomendavo Gelgaudiškio seniūnui V. Dabravolskiui skirti griežtą papeikimą.

Šių metų liepos 17 d. „Draugo“ laikraštyje, straipsnyje „Aiškinasi, ar vogdamas vandenį padarė nusižengimą“ rašėme apie vieną panemunių seniūną, kuris galimai padarė nusižengimą savo namuose naudodamas neapskaitytą vandentiekio vandenį ir už jį piktavališkai nemokėdamas.
 
Tada savivaldybės administracijos vadovai nenorėjo įvardinti seniūno dėl neva labai griežtos duomenų apsaugos. Redakcijai seniūno pavardė taip pat buvo žinoma, tačiau jos neįvardijome dėl tos pačios priežasties kaip ir savivaldybės administracijos vadovai. Kalba ėjo apie Gelgaudiškio seniūnijos seniūną Vincą Dabravolskį. Prieš gerą mėnesį savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius aiškino, kad dėl šio incidento savivaldybėje yra sudaryta speciali komisija, kuri tiria, ar Gelgaudiškio seniūnijos seniūnas V. Dabravolskis nepadarė tarnybinio nusižengimo.

Išanalizavusi Gelgaudiškio seniūno elgesį komisija administracijos direktoriui D. Grincevičiui rekomendavo V. Dabravolskiui skirti griežtą papeikimą.

Taip pat administracijos direktorius D. Grincevičius kreipėsi ir į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kuri savo išvadas turėtų paskelbti artimiausiu metu. Panašu, kad apie tokį seniūno elgesį žinojo ir Gelgaudiškio seniūnijos gyventojai, nes jie, surinkę 111 gyventojų parašų, raštu kreipėsi į Šakių rajono savivaldybės administraciją reikalaudami griežtai įvertinti seniūno veiksmus.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius mano, kad tokiais savo veiksmais Gelgaudiškio seniūnas V. Dabravolskis ne tik galimai pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymą, bet ir supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Jis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamas kuo skubiau įvertinti seniūno elgesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.