Kudirkos Naumiestyje – dar vieni grupinio gyvenimo namai

Kaip informavo Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro vadovas, Šakių dekanas kanauninkas Donatas Jasulaitis, sausio 20 d. Centrinei projektų valdymo agentūrai pateikta paraiška dėl dalyvavimo projekte „Socialinių paslaugų infrastruktūros plėtra Šakių rajone“.

Anksčiau buvo numatyta šio projekto metu Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centre teikti ne tik socialines, bet ir sveikatinimo paslaugas. Rekonstravus patalpas Tilto gatvėje (Kudirkos Naumiestis), pirminiame variante buvo planuojama įrengti sporto salę, masažo, inhaliacijų kabinetus, druskų kambarį. Tačiau, pasak D. Jasulaičio, atsiradus poreikiui, įsigytas pastatas bus pertvarkytas į grupinius gyvenimo namus. Čia bus įrengti kambariai, sanitariniai mazgai ir kitos reikalingos patalpos. Iš viso grupinio gyvenimo namuose galės gyventi 10 senyvo amžiaus asmenų.
 
Paraiškos vertinimas užtruks maždaug tris mėnesius, tad atsakymą Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro vadovas tikisi gauti prieš pat šv. Velykas. Jei projektas bus patvirtintas, jo įgyvendinimui bus skiriama daugiau nei 190 tūkst. eurų. Prieš tai šį projektą buvo užsimojęs įgyvendinti Voniškių kaimo bendruomenės centras ir labdaros centras „Namai visiems“, tačiau vėliau jie šios minties atsisakė.

Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio teigimu, Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro paraiška buvo pakeista remiantis Centrinės projektų valdymo agentūros pasiūlymais ir reikalavimais, todėl tikisi, kad projektas bus įvertintas teigiamai ir bus įgyvendintas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.