Tarp neatpažįstamai perrengtų merų – ir mūsų rajono vadovas

sakiu meras
Projekte „Nepažintas meras“ dalyvavo ir Šakių rajono vadovas, kurio persikūnijimas į vilkaviškietį Antaną užkliuvo ne vienam kraštiečiui, diskusijų, pasirodžius laidos anonsui, socialiniuose tinkluose netrūksta ir dabar. Organizatorių nuotr.


Trečiadienį startavo LRT projektas „Nepažintas meras“, kuriame dalyvauja 16 šalies merų, tarp kurių ir Šakių rajono vadovas.
 
Pranešime spaudai teigiama, kad tai realybės dokumentika apie merus, kurie vienai dienai palieka savo kabinetą, tampa eiliniais gyventojais ir bando spręsti vietos žmonių iškeltas problemas. Jas įvardija patys gyventojai, kuriuos apklausia laidos kūrybinė grupė.

Projekto prodiuseris Edmundas Jakilaitis sako, kad pagrindinis šios laidos tikslas – paskatinti merus į savo miesto ar kaimo problemas pasižiūrėti kitomis akimis, įvertinti, ar tikrai jiems pavaldžių institucijų durys atviros visiems.

„Nugrimuojame ir perrengiame merus, situacijas filmuojame slaptai. Nepatikėsite, bet kai kurių merų nepažino tame pačiame aukšte dirbantys kolegos, dėdės, svainiai ar net sutuoktinės“, – pasakoja E. Jakilaitis.

Pasak laidos vedėjo, LRT žurnalisto Edvardo Kubiliaus, itin svarbu tai, kad merai, atsidūrę eilinio gyventojo kailyje, dalį problemų iš tiesų išsprendė.

„Filmuojant laidą, buvo pašalinti žmonėms daugybę metų gyventi trukdantys apvadai, gatvėse užlopytos duobės, tvarkingai suženklintas eismas, keliantis pavojų praeiviams“, – sako E. Kubilius.

Tiesa, Šakių rajono mero Edgaro Pilypaičio, lapkričio pradžioje besifilmuojančio projekte ir prisistačiusio Antanu iš Vilkaviškio, pasirodymas Lukšių seniūnijoje sukėlė nemažą pasipiktinimo bangą. Ne vienas lukšietis piktinosi tokiu mero persikūnijimu ir teigė, jog tai nei juokinga, nei etiška, tuo labiau, kad keltos problemos priklauso nuo savivaldos, filmavimas vyko darbo metu. Be Lukšių, persirengęs meras lankėsi ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.