Seniūnai turi atremti kritiką dėl žvyrkelių priežiūros

Dėl žvyrkelių priežiūros, greideriavimo, žvyravimo darbų savivaldybei tenka atremti nemažai kritikos iš ūkininkų, gyventojų, netgi pačių tarybos narių. Todėl seniūnų pasitarimo metu buvo paprašyta, kad seniūnai laikytųsi visų rekomendacijų ir reikalavimų, kurių reikia laikytis kalbant apie žvyrkelių priežiūrą ir medžiagų pirkimą.

Seniūnų buvo paprašyta atkreipti dėmesį į greideriavimo darbus – savivaldybėje vis dar sulaukiama daug skundų iš gyventojų dėl nenugreideriuotų arba netinkamai nugreideriuotų kelių. Ūkio ir verslo komiteto nariai yra ne kartą kritikavę seniūnus dėl netinkamos kokybės žvyro pirkimo, sakę, kad pastarieji turėtų daryti pirkimus organizuotai ir pirkti žvyrą tik laikantis pirkimo specifikacijos, žiūrėti į mažesnes kainas, o ne ten, kur papuola. Šiai minčiai pritarė ir savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis.
 
Kritikos strėlių dėl netinkamos žvyrkelių priežiūros sulaukė ir Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Seniūnų pasitarime dalyvavęs vicemeras Darius Jakavičius sakė, kad į jį kreipėsi keletas Lukšių seniūnijos žemdirbių teigdami, kad vasarą neturės galimybės šienauti pakelių, kurios prieina prie jų žemės, nes seniūnija, tvarkydama kelio pakraščius, sumetė į pakeles velėnas. V. Cikana  mano priešingai – pasitelkęs ūkininkus į pagalbą, jis per keletą metų atstatys tinkamą žvyrkelių būklę, nes vien greideriavimo keliui nepakanka, anot seniūno, „reikia kelią karts nuo karto sukelti“, kad viduryje kelio negulėtų vanduo, o tai reiškia – tvarkyti jo pakraštį nuskutant velėną.

„Per vieną kartą viską padaryti mes negalime, nes neturime tiek lėšų – vieną kartą greideriuojame, kitą kartą velėną skutame nuo pakraščio, kitą kartą jau tas pakeles tvarkome. Ir dabar galvojau per kokius porą metų sutvarkysime tuos žvyrkelius su tų pačių žemdirbių pagalba, nes visko iš karto neina“, – sako seniūnas.

V. Cikana teigia, kad su žemdirbiais yra kalbėtasi šiuo klausimu, be to, seniūnija visus darbus atlieka tik kelio ribose, ūkininkų teritorijos neliečia. Anot savivaldybės administracijos vadovų, akivaizdu, kad ne su visais ūkininkais apie tai kalbėta, nes kai kurie skundžiasi tiesiai savivaldybės administracijai, be to, šis klausimas yra aktualus ne tam, kas yra kelio savininkas, o tam, kuris vasarą prižiūri pakeles, nes kai kuriais atvejais jas prižiūri patys žemdirbiai. Anot V. Cikanos, žemdirbiai jam velėnas žadėjo patys susitvarkyti, kai dirbsis laukus, tad neturėtų kilti problemų dėl pakelių priežiūros.

Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pritarė Lukšių seniūnui, sakydamas, kad dabar vis dažniau reikia žvyrkelius ne tik greideriuoti, bet ir nuimti tas vadinamas sankasas nuo pakraščių. Pasak Šakių seniūno, metai iš metų niekas to nedarė, todėl dabar daugelį žvyrkelių reikia „nufrezuoti“. Anot seniūnų, dabar dažnai gyventojai būna nepatenkinti, kai nuskustos velėnos sumetamos į kelio vidurį, tačiau tai daroma irgi tik „dėl kelio gerovės“, kad šis būtų nuolat sukeliamas, nestovėtų viduryje vanduo, nesusilygintų su laukais. Kita vertus, anot seniūnų, nėra ko nerimauti, jeigu laikinai ant kelio vidurio paguli velėnos, nes jas vėliau tie patys greideriai nutraukia į šalis. Kalbėdami šiuo klausimu, tiek seniūnai, tiek savivaldybės administracija vieningai sutaria, kad dabar tokia kelių būklė pasidarė tik dėl to, kad jie  metų metus nebuvo tinkamai prižiūrimi, o dabar seniūnams už žvyrkelių priežiūrą tenka didelė atsakomybė ir našta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.