Šakių socialdemokratai: sunkumai įveikti, mes ir vėl įsivažiuojame

socialdemokratai zypliuose
Zyplių dvare vykusioje kasmetinėje Lietuvos socialdemokratų Šakių skyriaus ataskaitinėje konferencijoje nariai ne tik klausėsi pateiktos skyriaus pirmininko Dariaus Jakavičiaus ir komisijų pirmininkų ataskaitų, svečių sveikinimų, bet ir priėmė du naujus narius į tarybą. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Penktadienį vykusios Lietuvos socialdemokratų (LSDP) Šakių skyriaus ataskaitinės konferencijos metu buvo atsidūsėta – po keletą metų skyriaus veiklą drebinusių įvairių vidinių neramumų, skandalų, anot dabartinio skyriaus pirmininko Dariaus Jakavičiaus, atėjo rimtis ir susitelkimas.

Po pernai metais partijos skyriaus Šakiuose valdymo struktūros pasikeitimų, prieš tai buvusių jos narių nesutarimų, regis, ateina ramybė, rimtis ir, ko gero, susitelkimas prieš artėjančius Seimo rinkimus. Po to, kai 2019 m. D. Jakavičius tapo Šakių skyriaus pirmininku, tai yra pirmoji konferencija, kurioje jis teikė savo, kaip partijos pirmininko, ataskaitą. Konferencija, kuri vyko Zyplių dvare, turėjo įvykti balandžio mėnesį, bet dėl karantino ją teko atidėti. D. Jakavičius neslėpė, kad tapęs pirmininku jautė didžiulę atsakomybę ir suprato, kad bus nelengva išvesti partiją iš paskutiniais metais drebinusių nesklandumų skyriaus viduje, sutelkti narius bendriems tikslams ir darbams. Pirmiausiai pirmininkas pasidžiaugė 2018 metų savivaldos rinkimais, kuriuose jis, kaip „šviežias kandidatas“, neturintis daug politinės patirties, niekuo nenusileido kitų partijų patyrusiems asams, tokiems kaip dabartinis rajono meras Edgaras Pilypaitis, buvęs meras Juozas Bertašius ir kt.

„Džiugu, kad ir partijos taryba patikėjo manimi ir buvau deleguotas į vicemero postą. Palaikymas buvo ne tik iš mūsų, bet ir iš kitų politikų, kurie yra koalicijoje, todėl man tai suteikė jėgų ir stiprybės, o po visų rinkimų reikėjo tik įsivažiuoti. Aišku, viskas įvyko labai greitai, nes po savivaldos rinkimų atėjo rinkimai partijoje, kur vėl manimi buvo patikėta. Aš jaučiu, kad po truputėlį mes įsivažiuojame, nes mūsų, kaip skyriaus, veikla yra stebima, girdima ir matoma visur, ne tik rajone, bet ir kituose rajonuose, Vilniuje“, – pasidžiaugė D. Jakavičius.

Anot pirmininko, smulkūs nesklandumai skyriuje įveikti su praėjusiais metais naujai suformuota nauja partijos valdymo struktūra, kada pavaduotojais tapo Raminta Jakelaitienė, Eglė Dragūnaitytė, Martinas Eimutis, atsakinga sekretore Daina Bankauskienė, iždininke – Aušra Bizaitė, rinkimų štabo vadove – Kristina Geršvaltaitienė. Pasak pirmininko, skyriaus sąskaitoje šių metų birželį buvo 6 tūkst. 744 eurai (2019m. – daugiau kaip 9 tūkst. eurų), bet sumažėjimui turėjo  įtakos ir laikotarpis, kada pasirinktas atskaitos taškas, ir tai, kad pernai įvairiausios skyrius veiklos pareikalavo didesnių išlaidų. Šiandien partijos skyriuje yra 235 nariai, skyrių paliko 17 narių, o 20 narių prisijungė prie Šakių LSDP skyriaus. Partijos pirmininkas pasidžiaugė, kad narių gretos skyriuje nemažėja, daugėja jaunų žmonių. Nuo 2019 m. skyriuje surengta 10 prezidiumo posėdžių, 4 tarybos posėdžiai, įvyko dvi ataskaitinės rinkiminės konferencijos. Taip pat D. Jakavičius pasidžiaugė jaunimo veikla, kurią rajone koordinuoja Mindaugas Venckūnas, o jaunimo sąjungos pirmininkė Ūla Balaševičiūtė papasakojo, kokios veiklos buvo suorganizuotos netgi per karantiną ir po jo. Su asmeniniu jubiliejumi buvo pasveikinta ir nauja narė – Dovilė Ramanauskienė.

Pristatant per metus nuveiktus Šakių skyriaus darbus, buvo prisimintos ir paminėtos tradicinės socialinės akcijos, tokios kaip „Būk pirmūnas“ ar prieš šv. Kalėdas rajono senelių globos namų aplankymas bei socialinis renginys „Bičiuli, duok ranką“, taip pat pasidžiaugta, kad atsirado ir nauja „Tūkstančio miestelių akcija“, kurios tikslas aplankyti kuo daugiau įvairių miestelių Lietuvoje, o šįmet su garbingais svečiais buvo apvažiuotos ir rajono garsios vietos. Birutė Gurevičienė pateikė moterų klubo veiklos ataskaitą (šiam klubui vadovauja Ilona Leleivienė), po ataskaitų ir pasisakymų, skyriaus partiečiai turėjo apsispręsti, ar priimti naujų narių į valdybą, į kurią kandidatavo du nariai. Pritarus tokiai idėjai ir nubalsavus teigiamai, skyriaus tarybą papildė Violeta Prūsaitė ir Jaunius Stonkus. Finansų komisijos pirmininkė Zita Bastienė pristatė finansų ataskaitą, kurios nedetalizavo, bet pabrėžė, kad iždininkė A. Bizaitė, perduodama metų pradžioje ataskaitą komisijai, suskaičiavo viską tiksliai, o duomenis apie nemokančius nario mokesčio narius pirmininkė pasiūlė perduoti LSDP Šakių skyriaus Etikos ir procedūrų komisijai.

Ne be reikalo skyriaus pirmininkas D. Jakavičius prakalbo apie kritiką:

„Kritika skatina mus pasitempti, bet ji neturi būti įžeidžianti ar žeminanti. Nesvarbu, ką žmogui pasakai, bet svarbu, kaip tai pasakai.“

Po D. Jakavičiaus kalbos toliau ataskaitą teikė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Vilmantas Paškevičius, kuris priminė tuos visus pernai partijos skyrių drebinusius nesklandumus su buvusia partiete Jurgita Savickiene, nes būtent jo vadovaujamai komisijai reikėjo svarstyti jos elgesį. Komisijos pirmininkas sako, jog pernai buvo iš viso gauti trys skundai, bet du iš jų nesvarstyti, nes nebuvo tam pagrindo. Apie tai, kaip viskas vyko su buvusia partijos nare J. Savickiene, jau ne kartą rašėme ir „Drauge“.

Pasisakė ir 2019 m. LSDP frakcijos savivaldybės taryboje seniūnu buvęs Bernardinas Petras Vainius, kuris pateikdamas praėjusių metų ataskaitą pasidžiaugė, kad nors jų frakcija savivaldybėje nėra didelė, bet ji turi atitinkamą svorį, o dabartinis seniūnas Romas Pukinskas pakalbėjo ne tik apie Šakių skyriaus, bet ir visoje Lietuvoje garsius ir svarbius LSDP partijos narius.

Konferencijoje netrūko ir gausaus svečių būrio, kur gražių linkėjimų negailėjo Seimo narys Julius Sabatauskas, LSDP Kaišiadorių skyriaus pirmininkas Algimantas Radvila, rašytojas, tremtinys Rimantas Greičius. Vėliau visi konferencijos dalyviai buvo pakviesti ragauti sriubos ir kitų vaišių, kurių kaskart netrūksta bičiuliškuose LSDP Šakių skyriaus susibūrimuose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.