Išankstinis balsavimas prasidėjo aktyviai

isankstinis balsavimas1
Pirmieji rinkėjai į „Jaunystės“ pastate įsikūrusią rinkimų būstinę ėjo jau nuo ankstyvo pirmadienio ryto. Dėl Covid-19 grėsmės iš anksto bus galima balsuoti net keturias dienas. D. Pavalkio nuotr.


Pirmadienį 7 val. prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. Šiemet jis ilgesnis nei įprasta – tęsis iki ketvirtadienio, be to, Sūduvos šiaurinės rinkimų apygardoje vyksta ir kitose nei įprastai patalpose.

Jei anksčiau išankstinis balsavimas Šakiuose vykdavo savivaldybės administracijos pastato pirmajame aukšte, tai dabar Sūduvos šiaurinės rinkimų apygardos piliečiai iš anksto balsuoti gali buvusiose „Jaunystė“ kino teatro patalpose (Nepriklausomybės g. 8), kur dabar įsikūrusi Cirko mokykla.

Sūduvos šiaurinės rinkimų apygardos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė teigė, kad jau pirmadienio rytą buvo sulaukta pirmųjų rinkėjų. Jie buvo ne tik pilietiški, bet ir sąmoningi – dėvėjo rekomenduojamas veidą ir nosį dengiančias kaukes, su savimi turėjo ir asmeninę rašymo priemonę.

„Šiai minutei turime 13 rinkėjų. Eilių nėra, bet vienas kitas jau ateina“, – pirmadienio ryte sakė L. Sniečkuvienė.

Ji neneigė, kad dėl Covi-19 grėsmės darbas vyksta kitaip nei anksčiau, tačiau komisija, pirmininkės teigimu, pasiruošusi, ryžtingai nusiteikusi darbui, patalpos taip pat parengtos balsavimui.

Rinkimų dieną balsuoti savo rinkimų apylinkėje negalintys rinkėjai savo balsus gali atiduoti iki pat ketvirtadienio (imtinai) bet kurioje rinkimų apygardoje išankstinio balsavimo metu.

Išankstinis balsavimas bus vykdomas nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro spalio 5–8 dienomis. Viliamasi, kad ne dvi, kaip anksčiau, o keturios išankstinio balsavimo dienos leis labiau pasiskirstyti rinkėjų srautams, nesusidarys eilės.

Spalio 7–9 dienomis balsavimas vyks specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose bei bausmių atlikimo vietose. O spalio 9 ir 10 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose suteikta teisė neįgaliuosius namuose slaugantiems asmenims ir rinkėjams, esantiems saviizoliacijoje dėl COVID-19.

Atvykstant balsuoti prašoma su savimi turėti rašymo priemonę, laikytis reikiamų atstumų bei dėvėti kaukę.

Iš anksto nebalsavę piliečiai pilietinę valią rinkimų apylinkėse galės pareikši sekmadienį nuo 7 val. iki 20 val.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.