Naujai išasfaltuotoje miesto gatvėje atsivėrė įgriuva

igriuva
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Sutapimas ar ne, bet per pačius karščius vienoje Šakių miesto gatvėje neatlaikė telekomunikacijų šulinio šachtos perdanga – važiuojamoje dalyje atsivėrė smegduobė. Nelaimės važiuojamoje gatvės dalyje pavyko išvengti tik todėl, kad šį reiškinį laiku pastebėjo ir pranešė pilietiški gyventojai. Šulinys nedelsiant buvo užtvertas.

Šakių miesto S. Banaičio gatvėje prie sankryžos su Šaulių gatve ankstesnį savaitgalį gyventojai pastebėjo, kad šulinio šachtos dangtis vos laikosi. Šios gatvės 3-iuoju numeriu pažymėto daugiabučio namo gyventojas Marius Dovydaitis apie incidentą iš karto pranešė trumpuoju pagalbos numeriu 112, kad šulinys nedelsiant būtų užtvertas. Nors įgriuva buvo tarp dviejų šaligatvio guminių bortelių, bet į ją galėjo bet kuriuo momentu įkristi automobilio ratas, kilti eismo įvykis, susižaloti žmonės.

Anot vyriškio, iš pradžių atrodė, kad tas dangtis „tik dėl vaizdo uždėtas“, o atidžiau pasižiūrėjus paaiškėjo, kad viskas aplink tą dangtį sulūžę, įgriuvę. Gyventojai iš karto metė savivaldybei kaltinimą – pernai buvo darytas S. Banaičio gatvės paprastasis remontas, kada buvo atnaujinta sena asfalto danga, tad kodėl darbai buvo taip neatsakingai padaryti?

„Kažkas atlaidžiai dirbo ir neaišku, kur žiūrėjo techninis prižiūrėtojas, kai vyko gatvės remonto darbai?“ – klausimą kėlė tiek M. Dovydaitis, tiek kiti gyventojai.

Praėjusiais metais savivaldybė inicijavo S. Banaičio gatvės atkarpos, kuri yra tapusi tarsi kiemu tarp dviejų daugiabučių namų, sutvarkymą. Čia už 36 tūkst. eurų 290 m gatvės atkarpoje buvo atliktas paprastasis remontas – įrengtas ir borteliais atskirtas pėsčiųjų takas bei atnaujinta sena asfalto danga. Darbus atliko rangovų įmonė „Mevilsta“.

Pasak savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojo Aurimo Staugaičio, ši S. Banaičio gatvėje esanti šulinio šachta, apie kurią kalba gyventojai, priklauso AB „Telia“. Savivaldybė yra informuota, kad bendrovė jau organizavo senos šulinio perdangos pakeitimo darbus skubos tvarka. Anot A. Staugaičio, šios bendrovės atstovai paaiškino, jog šuliniai yra statyti daugiau nei prieš 30 metų, o įmonė kasmet atlieka jų patikrinimą, apžiūri būklę, tačiau įranga sensta ir kartais sulūžta – taip jau atsitinka.

„Kiek pavyko išsiaiškinti, šio šulinio apžiūra paskutinį kartą atlikta šių metų kovo mėnesį, bet įgriuvos tikimybė nebuvo nustatyta. Apskritai paėmus, gatvės remonto darbai niekaip nesusiję su senais šuliniais – jokios įtakos jie tai perdangai nepadarė. Gali būti, kad ta perdanga per plona sumontuota jau seniai, o pati gatvė ir asfaltas ten buvo visada. Kaip sakė jų įmonės atstovas, tai tiesiog sutapimas. Smagu, kad viskas laimingai baigėsi“, – sakė A. Staugaitis.

Anot savivaldybės atstovo, darant paprastojo kelio remonto darbus, be abejo, rangovai pasižiūrėjo šulinio dangčio būklę, bet pačios šachtos perdangos jie netikrina – tai savininkų atsakomybė. Be to, gatvėje buvo darytas paprastasis kelio remontas, ne kapitalinis. Tokių šulinių, pasak A. Staugaičio, ne tik gausu visame mieste, bet ir skirtingi jų savininkai, nes savo šulinukų šachtas turi ne tik „Telia“, bet ir vandenų įmonė, šilumininkai, o už savo turtą atsako pačios įmonės. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.