Bendruomenė reikalinga savo kaimui

janaviciene alvyra
Bendruomenės centrui „Tėviškė“ ir toliau vadovaus pirmininkė Alvyra Janavičienė, ji dėkojo už kartu nuveiktus darbus ir susiklausymą. L. Poškevičiūtės nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Birželio 27 d. bendruomenės centro „Tėviškė“ nariai aktyviai rinkosi į ataskaitinį-rinkiminį susirinkimą, išklausė pirmininkės Alvyros Janavičienės metinės ataskaitos apie nuveiktus darbus, aptarė ateities planus. Ir toliau bendruomenei vadovaus A. Janavičienė, kuriai padėkota už žmonių telkimą.  

Liepalotiškių bendruomenė „Tėviškė“ vienija išties gausų būrį žmonių – jai priklauso 74 nariai. Praėjusį sekmadienį bendruomeniečiai pirmiausiai pasidžiaugė, kad po ilgo karantino laikotarpio pagaliau gali susirinkti draugėn. Išklausė pirmininkės A. Janavičienės metinę ataskaitą apie nuveiktus darbus, vykusius renginius, kurių dėl pandemijos, kaip ir kitur, nebuvo gausu. Tačiau liepalotiškiai rengė talkas, tvarkė Gerdžių, Staliorių kapinaites. Kaip paminėjo bendruomenės pirmininkė, deja, nei pernai, nei šiemet nevyko tradicinė Sekminių šventė, todėl siūlė šiais metais surengti Bendruomenės dieną. Bendruomenės nariai teigiamai vertino atliktus darbus.

„Esu dėkinga kaimo seniūnaičiams Pauliui, Dariui, kurie geranoriškai padeda bendruomenei, ypač žiemą vaduojant iš sniego kaimo keliukus, taip pat Tomui ir Romui Skaizgiriams, Gyčiui Matusevičiui už aplinkos šienavimą“, – kalbėjo A. Janavičienė.

Bendruomenės pirmininkė pasidžiaugė gautais 340 eurų, kuriuos skyrė gyventojai (GPM), pernai bendruomenė įsigijo kompiuterį, radiatorius pastatui apšildyti.

Šis susirinkimas – rinkiminis, eiti bendruomenės centro pirmininko pareigas buvo pasiūlyti trys kandidatai: dabartinė pirmininkė A. Janavičienė, Vaida Lažauninkė, Romas Skaizgirys. Šiems atsisakius ir toliau bendruomenei vadovaus A. Janavičienė.
„Manau, kad daug kas priklauso nuo jūsų bendruomenės pirmininkės. Per du mėnesius, kiek man teko pažinti A. Janavičienę, pastebėjau, kad ji yra labai šiltas, geras žmogus. Labai daug norinti padaryti savo kraštui, kaimui, turinti pavydėtinos energijos. Džiugu, kad vėl ją išsirinkote“, – kalbėjo Lukšių seniūnas Vytautas Andziulevičius.

Liepalotiškiai svarstė, kad reikia aktyviau į bendruomenės veiklą įtraukti kaime gyvenantį jaunimą bei patiems būti aktyvesniems tvarkant bendruomenės centro pastato teritoriją, o ateityje ieškos galimybių įsigyti traktorių žolei pjauti. Bendruomenietė Rima Laukaitienė išsakė nuomonę dėl prie įrengtos krepšinio aikštelės augančių medžių, kurie bet kada gali lūžti, nuo jų žaliuoja pats bendruomenės pastatas. Medžių problemą žadėjo spręsti susirinkime dalyvavęs seniūnas.

„Manau, dėl pandemijos galime mažiau daryti renginių, bet turėtume rūpintis istorinėmis savo krašto vietomis – Gerdžių kapinaitėmis, Staliorių koplyčia“, – siūlė A. Janavičienė.

Ji iškėlė klausimą ir dėl Staliorių kapinaičių. Anot jos, gyventojai pageidauja jose laidoti artimuosius, tačiau visai neseniai tokį norą pareiškusiam gyventojui leidimas laidoti nebuvo išduotas. Liepalotiškiams išreiškus norą ateityje čia laidoti artimuosius, bendruomenė su prašymu kreipsis į rajono tarybą.

A. Janavičienė susirinkusius informavo, kad dar dešimčiai  metų buvo pratęsta bendruomenės patalpų panaudos sutartis.

„Esu girdėjusi nuomonių, ar iš viso reikia mums tų patalpų? Mes šiandien turime apsispręsti, ar mes toliau gyvuojame, o gal užtenka tik kelių žmonių? Aš tai tik tokios nuomonės, kad bendruomenė, šis pastatas kaimui yra reikalingi“, – susirinkimui baigiantis savo nuomonę išsakė A. Janavičienė, į tokį pirmininkės pasvarstymą liepalotiškiai vienbalsiai atsakė – bendruomenė kaimui ir jo žmonėms reikalinga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.