Fondas siekia, kad šypsenų būtų vis daugiau

viliusiene inesa
Labdaros ir paramos fondo „Gera dalytis“ vadovė Inesa Viliūšienė džiaugiasi, kad pagalbos prašymai sulaukia palaikymo, nes tik susitelkus galima ištiesti pagalbos ranką atsidūrusiems bėdoje. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

„Padovanokime MAMAI šypseną“, – taip vadinosi kalėdinis labdaros ir paramos fondo „Gera dalytis“ projektas, kuriuo buvo siekta šešių vaikučių mamai padovanoti šypseną ir sudėti jai dantis. Tokį norą laiške Kalėdų Seneliui parašė moters dukrelė. Dabar fondas informuoja apie rezultatus ir jau renka paramą dvylikamečiui Deivydui.
 
Tuomet ir laikraštyje buvo spausdintas mergaitės laiškas, kuriame ji dėstė, jog trokšta ne dovanų, bet dantukų mamytei, kuri su kiekvienu nėštumu jų vis netekdavo, jai buvo sunku ką nors įkąsti. Mergaitė Kalėdų Seneliui guodėsi ir skylutėmis languose, ir plyšeliais po palange, ir mažai namus apšildančiu pečiumi, ir tiesiog tuo, kad sunku gyventi, nes ir mokesčiai slegia, ir bėdos.

Pagalbos ranką tada ištiesė labdaros ir paramos fondas „Gera dalytis“, kurio vadovė Inesa Viliūšienė užsibrėžė tikslą pirmiausiai padovanoti mamai šypseną, o buitį pagerinti galbūt fondo lėšomis.

„Gera dalytis“ skelbia, kad iš viso (mamos šypsenai) buvo surinkta 1 tūkst. 795 eurai, panaudota 1 tūkst. eurų ir pateikia sąskaitą, pagrindžiančią išleistą sumą, gydytojos paaiškinimus, kokios procedūros atliktos moteriai, kokios bus reikalingos sugijus žandikaulio kaului.

„Likusieji 795 eurai dar bus panaudoti, nes darbai dar nebaigti, nors laiko jau praėjo daug.

O patį didžiausią darbą atliko Rotušės odontologijos klinika“, – rašoma labdaros ir paramos fondo socialiniame tinkle ir pabrėžiama, kad tai didžiausias ir sudėtingiausias projektas, kokį apsiėmė ši klinika, beje, su labdaros fondu bendradarbiaujanti ne pirmą kartą.

I. Viliūšienė džiaugiasi ne tik moteriai padovanota šypsena, bet ir gerokai pagerinta šeimos buitimi.

„Tikrai buvo daug prisidėjusių. Vienas verslininkas sutvarkė langus, naujas pečius pastatytas, turime vieną vilniečių įmonę, kuri mus kasmet remia daiktais, tai išpildė ir visų šeimos vaikų svajones, tad tikrai ir buitį gerokai pagerinome, ir šiaip nudžiuginome“, – prisiminė labdaros ir paramos fondo valdytoja ir džiaugėsi žmonių geranoriškumu.

Tačiau, išpildžius vienų svajones, vis tenka atsigręžti ir į kitų skausmą bei nelaimes. Antradienį socialiniame „Gera dalytis“ puslapyje paviešintas prašymas prisidėti prie dvylikamečio Deivido gydymo bei norų išpildymo.

„Dėl įgimtos ligos jis yra mažesnis už savo bendraamžius. Jo diagnozė – cistinė fibrozė. Ši liga Deivydui stipriai pažeidė plaučius, juose kaupiasi skysčiai, pradeda trūkti deguonies, dusina. Jam būtina reguliariai ir laiku valgyti, tačiau neretai naktimis ištinka kosulio priepuoliai, kurie berniuką taip išvargina, kad po to miega pusę dienos ir pramiega du jam reikalingus maitinimus. Jis nuolat neturi apetito, o valgyti ir ypač maistingą, kaloringą maistą jam gyvybiškai svarbu. Dėl nepakankamos mitybos jis nusilpsta, nevalioja pakilti iš lovos, o judėti, kad plaučiai funkcionuotų, jam yra labai svarbu. Šiuo metu jau penkias savaites Deivydas guli Kauno klinikose. Jam buvo atlikta operacija ir įstatyta gastrostoma, liaudiškai tariant, vamzdelis, per kurį mama per parą turi įpilti 1 litrą specialaus maistingo papildo, kuris parai kainuoja apie 10 eurų, mėnesiui – apie 300 eurų“, – rašoma pranešime ir priduriama, kad būtent įvairiems papildams, mokslams reikalingam kompiuteriui, kuris sugedo ir berniukas jo trokšta, batutui, kuris reikalingas šokinėti, jog valytųsi plaučiai, ir prašoma pagalbos.

„Negaliu patikėti, dar nė poros valandų neįdėtas skelbimas, o matau, kad jau turime 500 eurų. Didžiausia paaukota suma 300 eurų. Manau, galėsime įsigyti viską, ko reikia“, – planavo pagalbą Deivydui I. Viliūšienė, nuolat gelbstinti stokojančias ir sunkumuose atsidūrusias šeimas.

Norintys padėti išpildyti Deivydo svajonę ir pagerintijo gyvenimo kokybęparamą gali pervesti:
Labdaros ir paramos fondas „Gera dalytis“
į.k. 304504844
LT767300010152792506
Pavedimo paskirtyje nurodykite DEIVYDUI.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.