Užkietėję žvejai susirungė spiningavimo varžybose

zvejai spiningas
Po spiningavimo varžybų „Totorviečiai 2021“ daugiausiai žuvies sugavę ir prizines vietas užėmę žvejai buvo apdovanoti medaliais, taurėmis, piniginiais prizais, žvejybos įrankiais. Nugalėtojais tapo (iš kairės) Vitalijus Sandanavičius ir Vilius Keršis. Organizatorių nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šeštadienį Totorviečių tvenkinyje vyko spiningavimo varžybos „Totorviečiai 2021“. Nors tokio gausaus  meškeriotojų antplūdžio nesitikėta, tačiau gero oro, puikios nuotaikos ir žuvies pakako visiems dalyvavusiems.
 
Organizatoriai sako, kad tokio didžiulio meškeriotojų susidomėjimo varžybomis dar nebuvo matę – iš anksto užsiregistravo net 46 komandos, tiesa, šeštadienį atvyko ir varžybose dalyvavo 43. Varžėsi ne tik užkietėję rajono meškeriotojai, bet atvyko dalyvių iš Elektrėnų, Marijampolės, Klaipėdos, Jurbarko. Dalyviai jau ankstų rytą po du sėdosi į valtis ir pasileido į Totorviečių tvenkinį bandyti savo laimės. Tarp meškeriotojų buvo ir moterų, ir paauglių.

„Tokio žvejų antplūdžio nėra matęs tas tvenkinys, o ir nuo 1975 m., nuo jo įrengimo, nematę ir jame gyvenančios žuvys. Viskas būtų buvę ramu ir po šiai dienai, jei ne vienas Kudirkos Naumiesčio gyventojas, aistringas meškeriotojas Gedeminas Brazauskas“, – šmaikštavo Juozas Delnevičius – vienas iš renginio organizatorių pagalbininkų, vertinimo komisijos narys.

J. Delnevičius sako, kad prie šių varžybų vienaip ar kitaip prisidėjo visa Brazauskų šeimyna, o prizus nugalėtojams įsteigė ir G. Brazauskas, ir Šakių medžiotojų ir žvejų draugija (MŽD), ir jis pats.

Po startinio šūvio visi varžybų dalyviai suskubo ieškoti patraukliausių vietų, o nesuklydo tie, kurie iš pačio ryto spiningavo seklumoje, žolynuose.

Taigi, nuaidėjus finaliniam šūviui, paaiškėjo ir lyderiai, ir varžybų nugalėtojai. Pasirodo, kad geriausiai kibo ir nugalėtojais tapo rajono komanda – Vilius Keršis ir Vitalijus Sandanavičius, sužvejoję tris lydekaites ir ešerį, kurie svėrė 5,060 kilogramo.

Antrosios vietos laimėtojais tapo Laimutė Rudzevičiūtė ir Ramūnas Gudiškis. Moteris jau ne kartą dalyvauja įvairiose meškeriotojų varžybose: dalyvavo plūdinės meškerės varžybose Gotlybiškiuose ir Lukšiuose, kur užėmė taip pat aukštas vietas. Šįkart komanda sugavo 3,345 kg žuvies.

Trečiąją vietą laimėjo marijampoliečių komanda – Raimondas Elijošaitis ir Dovydas Lastauskas, sugavę lydeką, kuri svėrė 2,485 kilogramo. Su šia lydeka komanda laimėjo ir atskirą prizą didžiausios žuvies kategorijoje – didesnės žuvies varžybų metu pagauta nebuvo.

Anot varžybų organizatorių, visi sugauti laimikiai gyvena toliau, o po varžybų meškeriotojų laukė ne tik apdovanojimai, bet ir karšta mėsos kukulienė bei žuvienė. Prizinių vietų laimėtojus pasveikino Šakių MŽD medžioklės žinovas, žuvininkas Gintautas Liepuonis įteikdamas jiems medalius ir taures. Pagrindiniai organizatoriai – G. Brazausko šeima – įsteigė piniginius prizus nuo 100 iki 200 eurų, o J. Delnevičius nuo savo įmonės „Žūklės reikmenys“ padovanojo keturis dėklus, kurie skirti laikyti žūklės įrankiams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.