Rajono gyventojai neabejingi – dosniai aukojo „Maisto banko“ akcijoje

maisto bankas kovo
Savaitgalį vykusioje pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje nevyriausybinėms organizacijoms paaukota ilgo galiojimo maisto produktų už daugiau nei 384 tūkstančius eurų. Dosniai žmonės aukojo ir rajone.

Kaip pranešė „Maisto banko“ komunikacijos vadovė Miglė Petronytė, rajone keturioms organizacijoms iš viso paaukota 2 tūkst. 680 maisto produktų. Jei lygintume su rudenį vykusia akcija, paaukoto maisto kiekiai gana panašūs – tada surinkta 2 tūkst. 740 vienetų įvairių maisto produktų, kurių preliminari vertė 3 tūkst. 852 eurai. Tai buvo rekordinis maisto produktų kiekis, nes ankstesnių akcijų metu rajone daugiausiai buvo paaukota iki 2 tūkst. vienetų produktų.
 
Kaip žinia, akcijoje dalyvavo Socialinių paslaugų centras, „Namai visiems“, Šakių vaikų globos namai bei Šakių šeimos centras ar, kalbant paprasčiau, Šakių vaikų dienos centras. Šioms organizacijoms talkino net 79 savanoriai.

Skelbiama, kad tradiciškai „Maisto banko“ akcijoje daugiausiai aukota makaronų, toliau rikiuojasi kruopos, aliejus, cukrus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.