Gyventojai gatvės remontą vadina šių dienų neūkiškumu

mazuras jaunimo g
Kaimelio kaimo seniūnaitis Leonidas Mazuras sako, kad, prieš pradedant remonto darbus Jaunimo gatvėje, jis tiek projektuotojams, tiek UAB „Šakių vandenys“ administracijai galiausiai ir rangovams aiškino, kad reikia pirmiausiai pakeisti jau susidėvėjusius vandentiekio trišakius. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Jaunimo g. Kaimelio k. (Kidulių sen.) gyventojai nuotekų šalinimo tinklų įrengimo ir gatvės asfaltavimo laukė jau seniai. Prasidėjus projektui, buvo įrengti nuotekų šalinimo tinklai, pastaruoju metu gatvė ruošiama asfaltavimui. Tačiau akyli šios gatvės gyventojai, vos prasidėjus darbams, visiems garsiai sakė, kad reikia pakeisti ir susidėvėjusius vandentiekio trišakius. Šią savaitę darbus atliekanti įmonė žadėjo imtis darbų, tačiau gatvė jau paruošta asfaltavimui, tad, anot gyventojų, vėl darbai ne nuo to galo.

Apie Jaunimo g. remonto darbus pasikalbėti susitikome su Kaimelio seniūnaičiu Leonidu Mazuru ir kitais šios gatvės gyventojais dar praėjusį penktadienį.

„Prasidėjus gatvės projektavimo darbams dar prieš kelis metus sakiau, kad pirmiau reikia įrengti nuotekų šalinimo tinklus. Jau pernai nuotekos gyventojams buvo įrengtos. Neseniai darbininkai pradėjo ruošti gatvės dangą asfaltavimui. Tačiau po žeme eina prieš maždaug 40 metų pakloti vandentiekio tinklai, pernai spalį vandentiekis pratrūko. Tuomet skambinom ir „Šakių vandenų“ įmonei, ir merui, seniūnei, kad pakeiskit pirma vandentiekio trišakius, nes remontuojant gatvę vyksta didelė vibracija, seni vandentiekio trišakio įrenginiai tikrai neatlaikys, o vėliau, paklojus asfaltą, pratrūkus vandentiekiui vėl iš naujo teks kasioti“, – pasakojo L. Mazuras pridurdamas, kad atsakingi už projektą asmenys tuomet žadėjo vandentiekio trišakius iki asfaltavimo pakeisti.

„Penktadienį man pažadėjo, kad iki asfalto klojimo vandentiekio trišakius pakeis, čia jų senų likę apie dešimt. Tie pažadai tęsiasi nuo spalio mėnesio. Du trišakiai, kurie buvo pratrūkę, pakeisti, – svarstė seniūnaitis. – Tai kaip tie darbai vyksta... Vieni pakloja kelio pagrindą, kiti iš paskos eina ir kasa bei griauna.“

jaunimo g
Praeitais metais, trūkus vandentiekio linijoje esančiam jungiamajam trišakiui, prireikė iškasti nemenką duobę, todėl gyventojai stebisi, kad gatvės dangos pagrindas asfaltavimui jau beveik paruoštas, o tik dabar susisgribo trišakius keisti. Skaitytojo nuotr.

Į pokalbį įsijungęs Jaunimo gatvės gyventojas Vidmantas, nenorėjęs viešinti pavardės, prisiminė, kad projektuotojai prieš dvejus metus pradėjo vaikščioti, matuoti, o praeitą savaitę darbininkai pradėjo su technika gatvę ruošti asfaltavimui: tankinti gruntą, voluoti, tai jie vėl skambučiais apipylė ir „Šakių vandenis“, ir naująjį rajono merą. Vidmantas rodo, kad, norint pasiekti po žeme esantį vandentiekio trišakį, reikės iki jo atsikasti per jau paruoštą gatvės pagrindą.

„Tai jei ir keis tuos trišakius, tai mes ir norim pasakyti, kad čia absoliučiai neūkiškas požiūris. Mano manymu, čia tik „Šakių vandenų“ nekompetencija“, – svarstė Vidmantas.

Tą pačią penktadienio popietę į Jaunimo gatvę tartis dėl tolimesnių darbų šioje gatvėje atvyko ir UAB „Šakių vandenys“, darbų rangovų, savivaldybės, seniūnijos atstovai. Kaip situaciją pakomentavo savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, greičiausiai šiokio tokio nesusiderinimo buvo tarp „Šakių vandenų“, kurie atliko nuotekų šalinimo tinklų įrengimo darbus, ir Jaunimo g. kapitalinio remonto darbų rangovo UAB „Vigatas“.

„Nuotekų tinklais kiduliečiai naudojasi jau nuo praeitų metų gruodžio. Aišku, būtų buvę paprasčiau, jei vandentiekio trišakiai būti pakeisti prieš. Dabar sunku kažką komentuoti, kas ir kur nesusikalbėjo, ar dėl rangovų vadovų kaitos, ar kitų priežasčių“, – trumpai situaciją komentavo A. Šlėderis.

Kalbintas UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas tikino, kad vandentiekio trišakiai turėjo būti pakeisti projekto pradžioje.

„Negaliu pasakyti, kodėl taip atsitiko ir iki šiol įrenginiai nepakeisti, buvo sutarta su rangovu žodžiu. Vėliau keitėsi rangovų įmonės vadovai. Buvo sutarta, kad rangovas atkasa, mūsų žmonės pakeičia tas jungtis, rangovas susitvarko gatvės pagrindus. Tas pats susitarimas liko. Nieko ten toje gatvėje galutinai nepaklota, tik toks pagrindas paruoštas, dar ant jo skalda pilsis, tik tuomet asfaltas. Tas vandentiekio vamzdis eina kelio pakraštyje, tikimės, su kuo mažesne intervencija darbai bus atliekami: rangovas atkas trišakius, mes pakeičiam, ir rangovo atsakomybė yra gatvės pagrindų paruošimas. Mes nenorėjom imtis paties gatvės pagrindo kasimo, kad nekaltintų mūsų, jog negerai kažką padarėm, – aiškino K. Vilkauskas. – Mūsų duomenimis, keisim minėtoje gatvėje daugiau nei šešis trišakius. Mes vandentiekio gedimų toje gatvėje neturėjome. Pripažįstu, kuomet kelias būtų išasfaltuotas ir reiktų griauti ir remontuoti vandentiekį, tikrai būtų negerai.“

Darbus minėtoje gatvėje atliekančios UAB „Vigatas“ vadovas Oleg Barkovskij pokalbio metu akcentavo: „Gatvės pagrindai dar nepakloti, o trišakiai bus pakeisti. Su „vandenim“ gavosi biskį nesusikalbėjimas...“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.