Diskusijas sukėlė kontrolierės algos dydis

opozicija tslkd
Balsuodami dėl Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierės Astos Domeikienės pareiginės algos koeficiento nustatymo, visi septyni opozicijos nariai susilaikė. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Paskutiniame savivaldybės tarybos posėdyje, svarstant klausimą dėl savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierės Astos Domeikienės pareiginės algos koeficiento, kilo nemažai diskusijų, ar kontrolierės alga nėra per didelė, tačiau daugumos sprendimu klausimui buvo pritarta.

Savivaldybės administracijos Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jūratė Šneideraitienė detaliai aiškino apie nuo sausio 1 d. pasikeitusį Valstybės tarnybos įstatymą ir su tuo susijusias jo įgyvendinimo nuostatas, juolab kad įstatymas palies ir kitus valstybės tarnautojus. Opozicijos atstovai teiravosi, ar ne tik kontrolierė, bet ir kiti savivaldybėje dirbantys valstybės tarnautojai gali tikėtis maksimalių koeficientų. Opozicijos lyderis Edgaras Pilypaitis siūlė kontrolierei nustatyti galbūt ne maksimalų 2,5 algos koeficientą, bet šiek tiek mažesnį, nes jis svarstė, kad netgi privačiame sektoriuje „ant popieriaus“ ne kiekvienas gauna 4 tūkst. 463 eurus, koks ir buvo nustatytas užmokestis kontrolierei.

Beje, palyginimui galima paminėti, kad, kaip viešai skelbiama, praėjusių metų trečią ketvirtį, pavyzdžiui, savivaldybės skyrių vedėjų alga „ant popierius“ buvo 3 tūkst. 45 eurai, jų pavaduotojų – 2 tūkst. 602 eurai, administracijos direktoriaus – 4 tūkst. 63 eurai, mero – 5 tūkst. 881 euras.

„Ar ir kiti gali tikėtis maksimalių dydžių ir kokią sumą tai sudarys? Paskaičiavus šį padidėjimą, kuris siūlomas, vienam žmogui reikėtų 8 tūkst. eurų per metus. Tai gerai, jeigu turim, bet ar visiems?“ – teiravosi tarybos posėdžio metu E. Pilypaitis.

J. Šneideraitienė dar komiteto posėdyje informavo, kad yra sudaryta darbo grupė, kuri turi parengti darbo apmokėjimo sistemą, pagal kurią ir bus darbuotojams nustatinėjami koeficientai.

„Teisėtų lūkesčių turim visi, bet tai atsiremia į formuojamą biudžetą ir numatytą užmokesčio fondą“, – teigė vedėja.

E. Pilypaitis prisiminė, kad anksčiau toje vietoje, kur yra konkretus koeficiento dydis, būdavo palikta tuščia vieta ir koeficientas įrašomas po diskusijų.  

„Dabar įrašyta. Tai siūlymas mažiau kontrolierei, kuri mus kontroliuoja, nei šis, nei tas. Tarsi prieš sieną pastatyti“, – komiteto posėdyje kalbėjo buvęs meras.

Tačiau tiek Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja, tiek meras Raimondas Januševičius teigė, kad būtent savivaldybės tarybos išskirtinė kompetencija yra kontrolierės algos nustatymas, esą galima svarstyti, nors dydis ir liko maksimalus, koks buvo nurodytas pirminiame variante.

Tarybos narė Raminta Jakelaitienė svarstė, kad viskas čia gerai, nes ji teigė nuo ankstesnių metų jaučianti it skolą kontrolierei ir prisiminė, kad kaip paskatinimas kontrolierei buvo skirta papildomų atostogų, tokį „paskatinimą“ tarybos narė įvardijo kaip pasityčiojimą. Be to, pabrėžė ji, tarnybos veikla įvertinta maksimaliai gerai, tad ji ragino pritarti tam, kas ir buvo siūloma.

Nors diskusijų būta, bet sprendimui pritarta 18 balsavus už, opozicija susilaikė, sprendimas įsigaliojo nuo sausio 1 dienos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.