Meras grįžta prie rajono valdžios vairo

skruibis bertasiusGintarė MARTINAITIENĖ
 
Du mėnesius nemokamose atostogose praleidęs meras Juozas Bertašius panoro grįžti į darbą. Šiai jo iniciatyvai vakar pritarė rajono taryba, tad nuo ketvirtadienio J. Bertašius vėl eina rajono vadovo pareigas.
 
Nuotr. Vasario mėnesį meras J. Bertašius, advokatui M. Skruibiui patariant, priėmė sprendimą išeiti nemokamų atostogų, tačiau, praėjus dviem mėnesiams, rajono vadovas nusprendė grįžti į darbą.
 
Vasario 21 dieną rajono meras J. Bertašius grįžo į darbą, nes, nors tyrimas vyksta, baigėsi laikino nušalinimo nuo pareigų terminas. Tačiau jau vasario 26-ąją, pasitaręs su advokatu Mindaugu Skruibiu, meras pateikė oficialų pareiškimą, kad trims mėnesiams išeina nemokamų atostogų. Tuomet buvo aiškinama, kad meras tiesiog negali eiti savo pareigų, nes dėl vykstančio tyrimo stipriai suvaržytos jo teisės bei pareigos. „Nebūsiu iškamša už mokesčių mokėtojų pinigus“, - vasarį vykusio susitikimo metu sakė rajono meras.

Dabar, nesibaigus trijų mėnesių nemokamų atostogų laikotarpiui, J. Bertašius išreiškė norą vėl eiti savo tiesiogines pareigas, nors ir atostogų metu nevengė pasirodyti viešumoje, kaip tarybos narys dalyvaudavo viename kitame susitikime.

Tad kodėl dabar nuspręsta žengti tokį žingsnį? Galbūt į priekį pasistūmėjo tyrimas? Ar anksčiau bauginusios ir nemokamų atostogų vertusios eiti aplinkybės tapo ne tokios reikšmingos? Pasak mero advokato M. Skruibio, situacija šiek tiek pasikeitė, tačiau pagrindinis argumentas - iniciatyvą grįžti į darbą parodė pats meras. „Įvertinome „už“ ir „prieš“ ir stipriai neprieštaravome tokiam mero norui“, - aiškino M. Skruibis. Jis tikino, kad vasarį, atsižvelgiant į eilę aplinkybių, buvo priimtas vienoks sprendimas, dabar – kitoks. Tiek anksčiau, tiek dabar, M. Skruibis visoje šioje situacijoje neįžvelgia jokios sensacijos. Kaip ir kada galėtų baigtis ikiteisminis tyrimas, advokatas nelinkęs prognozuoti. „Tai ne nuo mūsų priklauso. Šiuo atveju muziką užsako prokuroras“, - mintimis dalijosi pašnekovas. Visgi, kaip rodo ne vienas šalyje buvęs panašus įvykis, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) inicijuoti tyrimai vėliau subliūkšta kaip muilo burbulai. Ar negali būti panaši baigtis ir mūsų rajono atveju? M. Skruibis sako, kad kol kas sunku pasakyti, tačiau norėtų, kad taip ir būtų.

Meras tikino tiesiog norįss dirbti savo darbą, todėl ir nusprendė žengti tokį žingsnį. Tam ketvirtadienį pritarė ir rajono taryba. „Manau, užtenka tų trijų mėnesių, kai buvau nušalintas, dar du mėnesius savotiškai protestavau, o dabar, suprasdamas atsakomybę prieš rajono žmones, grįžtu į darbą. Užtenka“, - teigė J. Bertašius, jaučiantis, jog yra reikalingas rinkėjams, rajono gyventojams. Pasak mero, rajone susikaupė begalė darbų, kuriuos neatidėliojant reikia griebti už ragų. Kaip vienus svarbiausių jis vardijo skvero sutvarkymo darbus, ėmimąsi konkretesnių veiksmų dėl namų renovacijos. Be to, galvojama bei ieškoma būdų, kaip Lekėčiams ir Kriūkams eiti daugiafunkcinių centrų kūrimo keliu ir pan. Meras tikino, jog šiuo metu rengiamas raštas, kad Šakių rajonas būtų paskelbtas probleminiu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.