Toliau kuria asociaciją, svarsto, kiek bus darbingų narių

asociacijaSima KAZARIAN
 
Toliau vyksta darbiniai susitikimai, kuriant naująją zanavykus vienijančią asociaciją. Ji kol kas dar neturi pavadinimo, aiškinamasi ir kiti dalykai: nario mokestis, valdymas.
 
Nuotr. Prie iniciatyvinės grupės prisijungęs buvęs tarybos narys Ronius Karopčikas pasiūlė, kad stojantiems į asociaciją pensininkams būtų taikoma nuolaida.
 
Asociacijos kūrėjų iniciatyvinė grupė susitinka kas savaitę ir aptaria asociacijos reikalus, kuriuos šiuo metu kuruoja Šakių verslo informacijos centras. Šįkart buvo aptarti asociacijos įstatai, valdymas, iškilo ir asociacijos narių bei stojimo mokesčio dydžio klausimas. „Jei bus aukšta stojimo kaina, narių bus mažai, jei kaina bus žema, tai narių bus daug“,- mano verslininkas ir tarybos narys Edmundas Rinkevičius.

Kiek bus norinčių asocijuotis?

Pasak vicemerės Rimos Rauktienės, žmogus, kuris nori dalyvauti, sumokės reikalingą mokestį ir jam tai nebus daug. „Apie ką mes, mielieji, kalbame? Mes kalbame apie naują žingsnį savo gyvenime. Žingsnį link naujos kokybės, link rajono plėtros. Aš jokiu būdu nenoriu užkrėsti pesimizmu, aš norėčiau pati turėti optimizmo, bet noriu mąstyti realiai, taip, kad mes padiskutuotume. Taigi, nebus čia labai daug tų, kurie norės asocijuotis. Aš manau, nieks čia taip stačia galva nepuls. Nei tų pinigų čia taip neš, nei čia labai savo pasiūlymų duos, nei jų turės. Aš galvoju, kad ne per dideli tie pinigai. Nes tam, kuris norės įstoti ir tikrai duoti savo galva, savo žiniomis, savo specialistais naudos šitame judėjime, na nebus jam tie penki šimtai brangu, juolab, kad tai tik stojamasis mokestis. Kad būtų metinis – kita kalba. Čia nėra, kaip Ronius sako, duokit pensininkams nuolaidą, bus daugiau narių. Čia nereikia daugiau narių. Čia reikia kuo daugiau darbingų narių.“

Šiuo metu manoma, kad fiziniams asmenims ir nevyriausybinėms organizacijoms stojamasis mokestis bus 100 Lt, nario metinis mokestis – 50 Lt. Juridiniams asmenims stojamasis mokestis – 500Lt, nario metinis mokestis – 100 Lt.

Buvo kalbama ir apie tai, kad būtų sudaryta galimybė atsirasti rėmėjams, kuriems už finansinę paramą asociacijai būtų skiriami garbės nario vardai.

Svarstoma, kad be valdybos asociacija galėtų turėti ir tarybą, tačiau ne visi tam pritarė, nes nežinia, kiek žmonių dalyvaus asociacijos veikloje. „Jeigu veiklos pritrūksta žmonėms, tai jie būna nepatenkinti, neturi, kur pasireikšti. Gal tada valdybą didesnę daryti?...“- svarstė verslininkas Arūnas Tarnauskas.

Jis taip pat iškėlė klausimą, kad kol kas dar nelabai aiškios valdybos funkcijos, kas atliks visus tuos asociacijai reikalingus darbus, kurie, beje, yra neatlyginami. Pasak Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Augenijos Kasparevičienės valdyba ir turėtų būti „pagrindinis darbininkas“, su kuo sutiko daugelis.
 
Pavadinimą padeda rinkti Facebook‘as

Koks turėtų būti asociacijos pavadinimas, būsimosios asociacijos nariai nesutarė. Vieni teigė, kad anksčiau svarstytas Zanavykų aruodo variantas yra pernelyg senamadiškas ir gali būti nepatrauklus jaunimui, kiti siūlė Zanavykų fondo, Zanavykų tinklo, Zanavykų santaros, Zanavykų sąšaukos pavadinimus, iš kurių ir galima rinkti labiausiai patikusį. Galiausiai nuspręsta surengti balsavimą socialiniame tinkle „Facebook“, kad būtų išgirsta daugumos nuomonė.

Zanavykų sąšaukos metu buvo iškelta mintis, kad naujoje asociacijoje turėtų būti nemažas ir jaunimo vaidmuo, tačiau nepaisant to, akivaizdu, kad bent jau kol kas iniciatyvinė grupė labiau remiasi ant senbuvių pečių, planuoja prisijungti Apskritasis stalas kartu su moksleivių taryba. Pasak Šakių verslo informacijos centro direktorės Daivos Palukaitienės, viskas priklauso nuo paties jaunimo aktyvumo.

Nors kvietimas į susirinkimą dėl asociacijos įstatų kūrimo buvo išsiuntinėtas daug kam, atsiliepė ne visi. Branduolys išliko tas pats: iniciatyvinėje grupėje aktyviausiai dalyvauja verslininkai. Be verslo klubo prie asociacijos reikalų dirba savivaldybės atstovai, savanoriškai prisijungė ir buvęs tarybos narys Ronius Karopčikas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.