Kalvarijoje posėdžiavo regiono plėtros taryba

Gruodžioviduryje Kalvarijoje vyko Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdis, kuriame dalyvavo Šakių rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas, rajono tarybos narys Zenonas Ulkė.
 
Marijampolės regiono plėtros tarybos sprendimu patvirtintas Marijampolės regiono atliekų tvarkymo planas 2014–2020 metams. Atliekų tvarkymo plano rengėjai akcentavo, kad numatomos investicijos į atliekų tvarkymo sistemos plėtrą Marijampolės regione nedidins tarifų už atliekų tvarkymą.

Tarybos sprendimais buvo patikslinti regiono projektų sąrašai. Įgyvendinant projektus, finansuotus ES fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis, buvo sutaupyta ES fondų lėšų. Tarybos sprendimu Marijampolės regiono projektų sąraše pagal priemonę „Teritorijų planavimas“ buvo padidinti 2 projektų, kuriuos įgyvendina Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybių administracijos, biudžetai, panaudojant regione sutaupytas ES fondų lėšas. Taip pat buvo padidintas Šakių rajono savivaldybės administracijos įgyvendinamo projekto „Šakių rajono savivaldybės susisiekimo infrastruktūros modernizavimas. (III etapas). Darbai“ biudžetas. Įvykdžius šio projekto statybos darbų viešuosius pirkimus, paaiškėjo, kad statybos darbai nupirkti brangiau nei planuota ir Šakių rajono savivaldybei reikalingos papildomos lėšos projektui sėkmingai įgyvendinti.

Posėdyje buvo pristatyta informacija apie Marijampolės regiono projektų įgyvendinimo eigą. Pagal projektams išmokėtas ES fondų lėšas, Marijampolės regiono savivaldybės lenkia kitų regionų savivaldybes ir užima pirmąją vietą respublikoje. Daugiausia ES fondų lėšų įsisavino Kazlų Rūdos ir Marijampolės savivaldybių administracijos. Po jų seka Šakių rajono savivaldybė, šiais metais rajone sėkmingai įgyvendinusi ne vieną svarbų investicinį projektą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.