Diskutavo rajono seniūnai

Gruodžio 12 dieną vykusiame seniūnų susirinkime buvo aptarti darbiniai seniūnijų veiklos klausimai. Rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas  Kęstutis Kuncaitis pristatė Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų panaudojimą 2014 metais, kurioje atskiroms sritims numatyta skirti daugiau kaip 1,9 mln. litų.
 
Lėšos paskirstomos atsižvelgiant į gyventojų skaičių, žemės ūkio naudmenų kiekį ir kelių tinklo ilgį. Kiekviena seniūnija turės su Ūkio skyriumi atskirai suderinti savo pateiktas paraiškas ir aptarti finansavimo galimybes. Kaip pastebėjo K.Kuncaitis, galioja tokia tvarka, kad jei kelias nėra 6 metrų pločio, jokių darbų iš Kelių direkcijos fondo lėšų vykdyti negalima. Anot seniūnų, pagal esamus seniūnijų poreikius, keliams skiriamas finansavimas kasmet yra nepakankamas. Šakių rajono seniūnijų teritorijose itin daug sugadintų, duobėtų kelių, kurių remontui reikalingos papildomos lėšos. Pasak Lukšių seniūno Vido Cikanos, kaimo vietovėse kelius dažniausiai sugadina miškininkų bei ūkininkų naudojama sunkiasvorė technika. „Vieni kelius gadina, o kiti turime rūpintis, kaip juos sutaisyti“,- esama situacija piktinosi Lukšių seniūnas. Papildomų lėšų kelių remontui ir priežiūrai bus prašoma skirti ir iš rajono biudžeto. Administracijos direktorius  Juozas Puodžiukaitis visus seniūnus paragino iki šių metų pabaigos susitvarkyti  visus nebaigtus darbus, pristatyti savivaldybei visas reikalingas ataskaitas. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis supažindino seniūnus su Vietos bendruomenių savivaldos 2013-2015 metų programos įgyvendinimo aprašo keitimo aspektais.  Kitais metais numatyta papildomai iš respublikos biudžeto skirti apie 200 tūkst.litų, kuriuos seniūnijos galės panaudoti ūkio reikmėms reikalingai technikai įsigyti.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.