Kasmetinėse sporto žaidynėse ir vėl triumfavo Šakių seniūnija

zaidynesLiepos 4 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko tradicinės seniūnijų sporto žaidynės. Dėl Šakių rajono savivaldybės mero taurės jose varžėsi 11 seniūnijų sportininkai. Į žaidynes neatvyko Kidulių, Sudargo ir Žvirgždaičių seniūnijų komandos.
 
Nuotr. Šakiečiai buvo nepralenkiami stalo teniso, taikliausio šaulio bei lenktynių su paspirtukais rungtyse.
 
Šiais metais dešimt seniūnijų komandų  tradiciškai varžėsi krepšinio 3x3, paplūdimio tinklinio 3x3, plaukimo, šaudymo, smiginio, stalo teniso, rankų lenkimo ir virvės traukimo rungtyse. Kaip ir pernai, papildomai buvo organizuojamos atskiros seniūnų varžybos, kuriose jie arba jų atstovai jėgas išbandė lenktynėse su paspirtukais.  

Jau tapo įprasta, kad keletą metų iš eilės nugalėtojų vardo niekam neužleidžia Šakių seniūnija, vadovaujama seniūno Daliaus Jasevičiaus. Ji ir šiemet iškovojo sportiškiausios rajono seniūnijos vardą bei laimėjo rajono savivaldybės mero taurę. Beje, Šakių seniūnas geriausiai pasirodė ir specialiose seniūnų varžybose su paspirtukais.

Antrąją vietą užėmė Griškabūdžio seniūnijos komanda, vadovaujama seniūno Sauliaus Naumavičiaus. Treti liko Slavikų seniūnijos sportininkai su seniūnu Vidmantu Sprainaičiu priešakyje.

Krepšinio 3 x 3 rungtyje pirmąją vietą iškovojo Kriūkų seniūnijos komanda – Adomas Stanaitis, Povilas Pranaitis ir Lukas Karalius. Antrąją vietą užėmė šakiečiai. Trečioji vieta atiteko Plokščių sportininkams.

Paplūdimio tinklinio 3 x 3 varžybose nugalėtojais tapo Slavikų seniūnijos atstovai – Rimvydas Romikaitis, Martynas Kuras, Rytis Baltrušaitis ir Lukas Romikaitis. Antroje vietoje liko Kriūkų komanda. Trečiąją – iškovojo šakiečiai.

Rankų lenkimo varžybų komandinėje įskaitoje stipriausi buvo griškabūdiečiai Rasa Sruoginytė ir Algirdas Bauza. Antroji vieta atiteko Šakių galiūnams. Trečiąją vietą užėmė slavikiečiai.

Kaip ir ankstesniais metais,  seniūnijų atstovai susirungė ir šaudymo rungtyje.  Taikliausiai šaudė šakietis Laurynas Rupeika. Antroji vieta atiteko Lekėčių, o trečioji – Griškabūdžio seniūnijų šauliams.

Smiginio varžybose geriausiai pasirodė Slavikų seniūnas Vidmantas Sprainaitis. Antrąją vietą iškovojo Sintautų, trečiąją – Gelgaudiškio taikliosios rankos.

Nors rajonas ir turi plaukimo baseiną, tačiau plaukimas – ta rungtis, kurioje dalyvavo ne visų seniūnijų atstovai. Moterys laisvu stiliumi turėjo įveikti 50 metrų, o vyrai - 100 metrų. Čia komandinėje įskaitoje geriausiai sekėsi griškabūdiečiams Mantui Puskunigiui ir Jolitai Sendžikaitei. Antrąją vietą laimėjo Slavikų, trečiąją – Sintautų plaukikai.

Stalo teniso rungtyje pirmavo šakiečiai Martynas Augaitis, Edgaras Butvilas ir Jolanta Kriaučiūnienė. Antrąją vietą užėmė Lekėčių, trečiąją – Kriūkų tenisininkai.

Virvės traukimo rungtyje nugalėtojais tapo Griškabūdžio seniūnijos atstovai Donatas Varnauskas, Rimantas Aušiūraitis, Lukas Matulaitis, Ramūnas Simanaitis, Robertas Valaitis, Remigijus Dailidė ir Marijus Senkus. Antroji vieta atiteko šakiečiams, o trečiąją vietą užėmė Slavikų komanda. Čia, kaip ir daugelyje kitų rungčių, komandoms netrūko entuziastingo tiek pačių seniūnų, tiek kitų sirgalių palaikymo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.