Sezoną pradėjo nuo alinančios treniruotės

Trimis naujais krepšininkais pasipildžiusi Šakių „Vyčio“ komanda pirmadienį didžiausiame Baltijos šalyse sporto klube „VS-Fitness“ pradėjo pasiruošimą naujam sezonui.

Kaip skelbia „bcvytis.lt“ internetinė svetainė, pirmoje treniruotėje kartu su jau anksčiau sutartis sudariusiais krepšininkais sportavo ir šviežutėliai komandos naujokai – aštuoniolikmečių rinktinės narys 190 cm ūgio gynėjas Julius Daugėla, per žingsnį nuo dalyvavimo šioje rinktinėje likęs 200 cm ūgio šakietis Justas Sakalauskas ir septynerius metus LKL klubuose žaidęs 28-erių metų 205 cm ūgio Lukas Brazdauskis.
 
Jie prisijungė prie sutartis su „Vyčiu“ jau turėjusių Pauliaus Beliavičiaus, Gyčio Radzevičiaus, Edvino Jezukevičiaus, Marijaus Užupio, Šarūno Vingelio, Aurelijaus Pukelio ir Karolio Babkausko.

Su komanda nebuvo tik Briano Wanamakerio, kuris dėl tropinės audros Hiustone kol kas negali atvykti į Lietuvą.

Prieš prasidedant treniruotei į sportininkus kreipėsi ir komandos treneris Aurimas Jasilionis.

„Labai malonu matyti jus susirinkusius į treniruotę. Aš šios dienos laukiau labai ilgai. Visi, kurie yra šioje salėje, yra reikalingi. Apie visus jus galvojome, su visais esame kalbėję. Džiaugiuosi, kad visi susirinkome. Vakar žiūrėjau filmą, kuriame man užkliuvo viena frazė – kiekvienos kovos pabaiga yra aiški, tik svarbu tai, kaip iki jos prieisite. Kaip jūs būsite pasiruošę, kaip ateisite į tą kovą. Čia yra pagrindinis dalykas. Aš nenoriu ir nenorėsiu, kad mūsų kovas nuspręstų atsitiktinės detalės – pamestas kamuolys ar kažkas kitas. Mes ruošimės labai stipriai. Pasikartosiu – mes dirbsime taip sunkiai, kad neliktų jokių atsitiktinių detalių. Kad tą kovą nuspręstume anksčiau laiko, jau dabar, pasirengimo etape. Dabar jau pradedame dirbti“, – kalbėjo A. Jasilionis.

Pristatyti nauji komandos personalo nariai. Krepšininkų medicinine būkle rūpinsis „VS-Fitness“ sveikatingumo centro specialistai, „Vyčio“ kineziterapeute dirbs sporto klubo „VS-Fitness“ atstovė Greta Martirosianaitė. Fizinio rengimo treneriu tapo buvęs profesionalus boksininkas Daugirdas Šemiotas, kuris 2008 m. gynė Lietuvos garbę Pekino olimpinėse žaidynėse, o Lietuvos bokso čempionatą laimėjo net 8 kartus.

Po A. Jasilionio ir klubo vadovų kalbų bei komandos personalo pristatymo nuskambėjo pirmasis šio sezono Pauliaus Beliavičiaus inicijuotas šūkis: „Vienas, du, trys – „Vytis“.

D. Šemioto treniruotė iš krepšininkų pareikalavo visų jėgų, tačiau ja siekta išsiaiškinti, kokia žaidėjų ištvermė, stebėta, kokius krūvius sportininkams bus galima parinkti.

Žaidėjai turės po 3–4 tokias treniruotes per savaitę ir tikimasi, kad po trijų savaičių krepšininkai įgaus dvigubai geresnę formą.

Kad pasiruoštų sezonui, „Vytis“ dar turi laiko. Nacionalinės krepšinio lygos sezonas startuos spalio 6 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.