„Šakiai“ sustoti neketina

valaitis sakiai
Nuotr. „Šakių“ komandos vadovas Mindaugas Valaitis viliasi kitą sezoną sulaukti daugiau paramos, galbūt atsirastų galimybė krepšininkams mokėti dienpinigius.


Antrus metus Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniavę „Šakiai“ sezoną užbaigė 19-ta pozicija B divizione. Komandos vadovas Mindaugas Valaitis sako, kad išsikeltus tikslus pasiekti pavyko, o ateinantį sezoną kviečia prisijungti daugiau rėmėjų. „Tai mūsų rajono jaunimas“, – sako jis.
 
„Šakiai“ trečioje pagal pajėgumą lygoje startavo pernai. Tuomet komandai nepavyko patekti net į atkrentamąsias, B divizione buvo užimta 21-a pozicija, o šį sezoną pateko. Apskritai, anot M. Valaičio, labai neblogai pavyko sužaisti paskutinę sezono dalį.

Jokiais būdais, pasak pašnekovo, komanda nesustos ir kitąmet, tik norėtų sulaukti daugiau verslininkų ar ūkininkų paramos. Mat krepšininkai žaidžia be jokio atlygio, be to, visi iš mūsų rajono.

„Norime tiesiog žaisti krepšinį. Tikslas ir devizas, kad jaunimas pamatytų aukštesnį lygį, įgytų patirties. Gal aukštumų nepasieks, bet esam patriotiška, entuziastinga komanda“, – sako M. Valaitis, svarstantis, kad „jeigu krepšininkai gautų kokį dienpinigį, gal ir labiau motyvuoti būtų“.

Tiesa, M. Valaitis nesiskundžia, sako, kad šiais metais sulaukė ir savivaldybės paramos transportu, tad atkrito bent šis rūpestis, žinoma, iš savivaldybės norėtų sulaukti didesnio indėlio ir palankesnio požiūrio.

Iš rėmėjų surinktų lėšų komanda sumokėjo startinį mokestį, pirkosi aprangas, licencija pasirūpino Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras.

„Jei turėtume daugiau paramos, tai ir pavalgę, ir apsirengę būtume“, – sako „Šakių“ vadovas M. Valaitis, kuris yra ir pagrindinis komandos rėmėjas.

O gal jie jaučiasi ignoruojami, lyginant su Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidžiančia ir gerokai daugiau paramos sulaukiančia kita Šakių komanda – „Vyčiu“? Pasak M. Valaičio, tikrai ne.

„Mes palaikom „Vyčio“ vyrus, o ten ir kitoks, komercinis projektas, reklamos ir pan. Visai kiti dalykai“, – sako pašnekovas.

Tiesa, nors biudžetas gana suspaustas, sezono pabaigoje sąskaitoje liko 300 eurų, tad komanda ketina žaisti „Žalgiriadoje“ bei ir čia ginti rajono garbę.

„Bus kaip stovykla“, – sako M. Valaitis ir priduria, kad ir žaidžiant vietinėje Šakių krepšinio lygoje reikėjo apie 15 metų atkakliai dirbti ir siekti, kad pergalės skonis būtų išties saldus. Mat „Valjona“, kurios vadovas taip pat M. Valaitis, jau ketvirtus metus iš eilės tampa lygos čempionais.

„Matyt, atėjo mūsų laikas, tai ir čia svarbiausia nepasiduoti ir entuziastingai siekti tikslo. Tai ir planuojam daryti. Tikrai nesustosime“, – žada M. Valaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.