Paprasta, bet ne prasta treniruoklių salė

treniruokliai2Kovo 31-ąją Briedžiuose duris atvėrusi treniruoklių salė džiugina tuo, kad ją lanko ne tik jaunimas, bet čia galima sutikti ir vyresnio amžiaus žmonių. Ši salė įrengta pagal ES finansuojamą projektą „Džiaukimės gyvenimu sportuodami“.

Nuotr. Treniravimosi programos dar nesudarinėjamos, todėl treneris J. Kardauskas individualiai kiekvienam parodo tinkamus pratimus.


Projektui skirta 41 437 litai, 20 proc. šios sumos finansavo Šakių rajono savivaldybė. Šį projektą reikia įvykdyti iki 2013 m. pabaigos, tačiau jis bus baigtas anksčiau. Pastebima, kad jis tikrai pasiteisino, nes sporto salėje apsilanko ne tik jaunimas, bet ir vyresni žmonės. Šiltomis vasaros dienomis čia lankosi mažai žmonių, nes daugelis laiką leidžia darže ar ilsėdamiesi gamtoje, tačiau žiemą tikimasi didesnio sportuojančiųjų skaičiaus. Kaip pasakoja treneris Julius Kardauskas, sportuojančiųjų amžius yra nuo 12 iki 40 ir daugiau metų. Kadangi dar nėra labai daug lankančiųjų, todėl treniravimosi programos dar nesudarinėjamos. Daugiausiai salėje vienu metu būna apie 10 žmonių, kurie susirenka sutartu laiku ir visi kartu bendrai mankštinasi, o po to dalijasi salėje esančiais penkiais treniruokliais. Jei atsiranda daugiau norinčių sportuoti, tuomet susisiekia su treneriu Juliumi ir sutaria dėl apsilankymo.
 
Pirmą kartą atidaręs salės duris Julius Kardauskas pagalvojo, kad reikia kažką daryti su šia patalpa, jei norima joje dirbti. Ilgai negalvojęs ir niekieno neverčiamas, jis pats suremontavo ir perdažė sienas. Minimaliai padarė tai, ką buvo įmanoma padaryti. „Dabar pastatyti penki treniruokliai, kurie kainuoja nuo 4 tūkst. litų ir daugiau. Ištiesta danga, sutvarkytos durys, reikia tik veidrodžių, muzikinės įrangos ir bus gerai“, – pasakojo J. Kardauskas. Visa tai planuojama pirkti iš likusių projekto pinigų, kurie dar yra skirti krepšinio aikštelės tvarkymui, t. y. naujoms krepšinio lentoms, lankams, aikštelės aplinkai. „Reikia keisti ir pačią aikštelės dangą, tačiau tai labai daug kainuoja ir reikėtų jau kito projekto“, – pasakojo bendruomenės narė Aldona Markevičienė.

Vietoj treniruoklių salės buvo planuota statyti pirtį, bet, apklausus bendruomenės narius, buvo nuspręsta, kad treniruoklių salė būtų žymiai naudingesnė.

Liepos pabaigoje planuojama surengti krepšinio varžybas, o rugpjūčio mėnesį – didelę sporto šventę, kuri pritrauktų ne tik daug žiūrovų, bet ir dalyvių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.