Kinas namuose: kokią įrangą verta įsigyti?

iranga-kinui-namuose1
Šiais laikais turime galimybę greitai gauti prieigą prie naujausių filmų, o populiariausios platformos siūlo gausias įtraukiančių serialų kolekcijas. Nieko nuostabaus, jog vietoj kino teatro vis dažniau renkamės patogią namų sofą – įsitaisę ant jos, dar patogiau, bet kuriuo metu galime pasinerti į daugybę atradimų žadantį kino pasaulį. Tam, kad tokios patirtys būtų kuo įspūdingesnės ir prilygtų kino teatrui, svarbu apsirūpinti kokybiška įranga – išskyrėme kelis pasirinkimus, kuriuos turėsite pirkdami vaizdo ir garso transliavimui skirtus prietaisus.
 
Vaizdas

Vaizdo transliavimui galėsite rinktis vieną iš šių sprendimų:

Televizoriai. Tai – populiariausia namų kino teatro sudedamoji dalis. Nusprendus pasirinkti televizorių, reikėtų susikoncentruoti į jo vaizdo kokybę – kone įspūdingiausius rezultatus šiuo metu gali pasiūlyti 4K rezoliuciją turintys modeliai. Vaizdai tokiuose ekranuose yra ryškūs, gyvybingi ir labai aiškūs, tad turinys tarsi atgyja. Svarbu pasirinkti ir tinkamą įstrižainę – maksimalų ir minimalų jos dydį sužinosite sėdėjimo atstumą padalinę iš 3 arba 1,5 karto. El. parduotuvėje Pigu.lt Samsung televizoriai ir kitų gamintojų siūlomi įrenginiai nustebins plačiu pasirinkimu, tad tikrai atrasite sau tinkamą variantą.

Monitoriai. Galima sakyti, kad tai – televizorių alternatyva, iš esmės galinti pasiūlyti labai panašius privalumus. Tačiau tokie ekranai neretai yra pritaikyti ne tik filmų žiūrėjimui, bet ir žaidimams – įspūdingi jų parametrai leidžia visiškai pamiršti išorinį pasaulinį. Tad jeigu namų kino teatrą kartais planuojate paversti žaidimų zona, verta pagalvoti apie tokį variantą ir atitinkamai koncentruotis į tokioms veikloms pritaikytus modelius. Renkantis ir vėlgi bus svarbi ir raiška, ir dydis.

Projektoriai. Jei namuose turite tuščią sieną ir norite mėgautis dar įspūdingesnio dydžio vaizdais, verta pagalvoti apie projektoriaus įsigijimą. Nors vaizdo raiška bus panaši ar kiek mažesnė, nei vienas televizorius ar monitorius dydžiu negalės prilygti projektoriui. Tačiau pats prietaisas bus kur kas kompaktiškesnis, tad jį galėsite pritaikyti skirtingose erdvėse, o kartais – net ir lauke. Rinkdamiesi tinkamiausią modelį, turėtumėte atkreipti dėmesį į raišką, kontrastą ir ryškumą, o jeigu norisi išvengti papildomų laidų, pirmenybę teikite WiFi ryšį palaikantiems projektoriams.

Garsas

Kokybiški garsai dar labiau sustiprins kasdienes patirtis. Šiuo atveju verta apsvarstyti tokius variantus:

Namų kino sistemos. Kaip ir byloja pavadinimas, tokie kolonėlių rinkiniai yra sukurti taip, kad namuose iš tiesų pavyktų atkurti kino teatro patirtis. Tinkamai jas išdėstę kambaryje, mėgausitės aukštos kokybės, aiškiais garsais ir galėsite jaustis taip, tarsi patys būtumėte veiksmo sūkuryje. Dažniausiai tai nėra pats pigiausias pasirinkimas, tačiau jei ieškote galingos, išskirtines galimybes siūlančios įrangos, tokios sistemos kone geriausiai pateisins tokius lūkesčius.

Muzikiniai centrai. Nors įprastai tokius prietaisus pasitelkiame muzikos klausymuisi, naudojant papildomas jungtis, juos galima pritaikyti ir namų kino teatrui. Galbūt toks pasirinkimas nebus pats patogiausias, tačiau jeigu mėgstate ne tik filmus, bet ir esate melomanai, liksite nustebinti šiuolaikinių modelių siūloma garso kokybe ir papildomomis galimybėmis. Juos galima laikyti kiek pigesnėmis namų kino sistemų alternatyvomis. Paspaudę čia, iš arčiau galėsite susipažinti su muzikinių centrų asortimentu.

Garso kolonėlės. Ne paslaptis, kad šiuolaikiniai televizoriai net ir be papildomos pagalbos gali pasiūlyti labai kokybišką garsą, tačiau jei norėsis dar įspūdingesnio efekto, galima pagalvoti apie vieną ar kelias pavienes kolonėles. Jos gali būti skirtingų dažnių, tvirtinamos skirtingose kambario vietose, tad visą sistemą dar labiau galėsite pritaikyti asmeniniams poreikiams.

Pasirinkę labiausiai Jūsų poreikius atitinkančius vaizdo ir garso įrenginius, galėsite mėgautis įtraukiančiomis kasdienėmis patirtimis. Tuomet beliks pasirūpinti patogia sėdėjimo vieta, tačiau ir šiuo atveju nestokosite pasirinkimo variantų.

Užs.Nr.d-0252

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.