Taupūs šildymo sprendimai, ką pasirinkti?

taupus sildymo sprendimai
Svarstote, kokia šildymo sistema būtų geriausia jūsų namams? Nuo dujų iki saulės kolektorių – pateikiame įvairių galimų šildymo sistemų apžvalgą, įskaitant tinkamų namų tipus.
 
Turint tiek daug skirtingų namų šildymo sistemų, kuri jūsų namams yra geriausia? Dujinis centrinis šildymas yra labiausiai paplitęs Anglijoje, Škotijoje ir Velse, tačiau daugiau nei vienas milijonas namų nėra prijungti prie dujų tinklo. Tai dažniau pasitaiko kaimo vietovėse ar daugiabučiuose. Šiaurės Airijoje 70% namų šildoma alyva. Gamtinės dujos tapo prieinamos tik 1996 m., pradedant Didžiajame Belfaste ir Larne. Išjungus dujotiekį galima šildyti SND, alyva ir elektra. Jei paveldėjote vieną iš šių centrinio šildymo sistemų, skaitykite toliau ir sužinokite daugiau apie savo namų šildymo sistemą.

Paaiškinsime įvairias jūsų namų šildymo sistemas, įskaitant atsinaujinančią energiją, ir kaip galite sumažinti sąskaitas. Sunaudoti mažiau energijos yra lengviausias būdas sumažinti sąskaitas. Jei jūsų namas yra prijungtas prie nacionalinio dujų tinklo, dujomis kūrenama centrinio šildymo sistema paprastai yra pigiausias jūsų namų šildymo pasirinkimas. Galite sutaupyti pinigų ilgalaikėms eksploatacinėms išlaidoms, pasirinkę patikimą, efektyvų katilą. Patikrinkite geriausių katilų modelius, pasak katilų savininkų ir inžinierių, taip pat išsiaiškinkite, kurių prekių ženklų geriau vengti. Greitas ir paprastas būdas sumažinti šildymo sąskaitas yra naudoti šildymo valdiklius (termostatus), kad sumažintumėte suvartojamos energijos kiekį. Norėdami sužinoti keletą paprastų patarimų, kaip sutaupyti pinigų, žr. mūsų katilo valdiklių ir termostatų vadovą.

Biomasės šildymo sistemos, alternatyva dujoms, elektrai ar alyvai. Jie sudegina organines medžiagas, tokias kaip malkos, ivairūs briketai ar medžio granulės, kad gautų šilumą ir tiektų karštą vandenį. Daugelis žmonių perka malkomis kūrenamą krosnį, kad padėtų savo svetainę padaryti jaukesnę. Bet jūs taip pat galite prijungti viryklę prie katilo, kad šildytumėte karštą vandenį ir likusį savo būstą.

Šiais laikais populiari šildymo sistema yra šilumos siurbliai. Priklausomai nuo to, ko jums reikiam galite rinktis oras-oras arba oras-vanduo šilumos iurblius. Tai taip pat geras ir pakankamai taupus šildymo būdas naujuose, gerą šiluminę varžą turinčiuose namuose.

Daugiau skaitykite intertetinėje parduotuvėje.

Užs.nr.d-0209

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.