Atostogos... Štai, ko apie ja tikriausiai dar nežinojote

noriu8
Kad atostogų yra vienas maloniausių dalykų daugeliui žmonių, su tuo sutiktų visi. Tačiau atrodytų ir tai, kad būtent šis procesas turėtų būti puikiai pažįstamas visiems, kadangi visi esate turėję atostogas. Visgi, realybė kitokia – būtent apie atostogas galima pasakyti daug įdomių faktų, kurių, tikėtina dar nežino daugelis.
 
Dėmesį verta atkreipti į tai, kad daugumoje įmonių pasirinktas toks modelis, kuomet darbuotojui priklausančios atostogos dalijamos į dvi dalis: paprastai atostogaujama dvi savaites, ir po tam tikro laiko tarpo, dar dvi. Visgi, dėmesį verta atkreipti į tai, kad mokslininkai šiuo klausimu nėra pozityviai nusiteikę – jie teigia, kad geriausia, kai žmogus turi tris savaites nepertraukiamo poilsio. Būtent 21 diena yra tas laiko tarpas, kuomet žmogus visiškai pailsi, ir puikiai atsigauna tiek fiziškai, tiek emociškai.

Ne paslaptis ir tai, kad skirtingose šalys, atostogų trukmė yra skirtinga. Taigi, kur atostogauti galima ilgiausiai? Pasirodo, šiuo klausimu palankiausias pasirinkimas yra Suomija, kadangi čia atostogauti galima net 39 dienas.

Atrodytų, būtent atostogos yra tas laiko tarpas, kuomet reikia visiškai negalvoti apie darbą ir su juo susijusius reikalus bei pasinerti į nuotykių šėlsmą. Visgi, dėmesį verta atkreipti į tai, kad tikrai ne visiems žmonėms tai pavyksta padaryti – atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad net 86 procentai  per atostogas, negali nustoti galvoti apie darbą.

Ką veikti atostogų metu? Žinoma, pasirinkimų yra labai daug – galima keliauti, atlikti grožio bei sveikatingumo procedūras, skaityti knygas, daug bendrauti, o galbūt tiesiog atlikti nedidelį remontą savo namuose. Visgi, mokslininkai nustatė, kad viena geriausių veiklų, kuria vertėtų užsiimti per atostogas, yra maudynės. Pasirodo, būtent šios veiklos metu mūsų kūnas būna praturtinamas deguonimi bei net 90 mineralų. Taigi, maudykitės kuo ilgiau.

Taigi, kaip matyti, atostogos turi kuo nustebinti. Belieka tik pridurti, kad atostogauti būtina kiekvienais metais, tokiu atveju palaikysite geresnę savijautą. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad planuojat atostogas, verta užsukti į NoriuNoriuNoriu. Visų pirma, toks sprendimas jums padės sutaupyti labai daug laiko, kadangi patikusį kelionės pasiūlymą įsigysite vos per kelias minutes, metu neišeidami iš namų, taigi, kur kas daugiau laiko turėsite kelionei pasiruošti. Tačiau ir tai dar ne viskas – verta pabrėžti, kad poilsio pasiūlymų pasirinkimas yra toks didelis, kad visai nesvarbu, kokie  yra jūs pageidavimai: norite atostogauti tik su antra puse ar su draugais;  tik kelias diena ar kelias savaites, bet kokiu atveju raiste sau tinkamiausią sprendimą. Na, ir, žinoma, svarbu akcentuoti, kad su NoriuNoriuNoriu yra labai paprasta laikytis numatyto biudžeto: galėsite  nusistatyti kainų rėžus, o taip pat – visuomet raiste puikių pasiūlymų su akcija.

Tad pradėkite planuoti atostogas – tai vienas maloniausių užsiėmimų.

Užs.nr.d-0196

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.