Dažniausiai užduodami klausimai apie šilumos siurblius bei jų įrengimą

Dėl augančio populiarumo, šilumos siurbliais domisi vis daugiau potencialių pirkėjų, o jiems natūraliai kyla daug aktualių klausimų. Šilumos siurblio pasirinkimas – sąlyginai didelė investicija. Nors galima rasti daug reklaminės medžiagos gamintojų puslapiuose, kai kada sunku atskirti, kas – reklaminiai triukai ir tiesa tik ant popieriaus, o kas – realios galimybės ir tikri faktai.
 
Pateikiame atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie šilumos siurblius. Tikimės, kad čia rasite vertingų įžvalgų, padėsiančių atsakyti, ar verta rinktis oras-vanduo sprendimą arba oras-oras šilumos siurblį.

Per kiek laiko toks siurblys atsiperka?

Tai – turbūt dažniausiai kylantis klausimas, į kurį nėra vienareikšmiško atsakymo. Viskas labai priklauso nuo individualios situacijos. Jai įtakos daro:
  • Įrenginio energinis efektyvumas;
  • Elektros kaina jūsų objekte;
  • Įrengimo ir sumontavimo darbų sudėtingumas bei kaina;
  • Ilgalaikės klimato sąlygos;
  • Naudojimo įpročiai bei technologinis pritaikymas.
Tačiau yra ir ne vienas tyrimas, kurį padarę profesionalai pateikia preliminarius paskaičiavimus, per kiek galėtų atsipirkti investicija į šilumos siurblį.

Šilumos siurblys oras-oras gali atsipirkti per 4–12 metų.
Šilumos siurblys oras-vanduo gali atsipirkti per 5–7 metus.

Ar šilumos siurblys tinka mano namams?

Daug kas abejoja, ypač dėl šilumos siurblių tinkamumo dideliems namams arba senesnės statybos objektams. Čia galime jus nuraminti. Daugybė sistemų tinka ir renovacijai bei yra labai universalios. Jas įmanoma pritaikyti kambariams, butams, studijoms, dideliems namams ar net komercinėms patalpoms. Tiesa, renkantis konkretų siurblį reikėtų atsižvelgti į tai, kaip tas įrenginys atitinka galimybes bei poreikius. Keletas bendrų patarimų:
  • Oras-oras sistema kainuoja pigiausiai, tačiau dideliame plote jos sąnaudos auga geometrine progresija. Pliusas – galima vėsintis vasarą.
  • Oras-vanduo sistema tinka su radiatoriniu bei grindiniu šildymu. Tinkamai pasirinktas, toks siurblys paruoš ir karštą vandenį, kuris naudojamas buityje.
Kiek trunka ir kainuoja tokio siurblio įrengimas?

Jeigu jau pasirinkote, kurie šilumos siurbliai iš elektrum.lt labiausiai tinka, galite kreiptis dėl įrengimo. Paprastai, su profesionalais, viskas vyksta taip:
  1. Konsultacijos metu aptariami poreikiai bei pateikiami preliminarūs pasiūlymai.
  2. Atliekamas vizitas, įvertinamas objekto tinkamumas įrengimui bei suderinamos finalinės sąlygos.
  3. Sudaroma sutartis bei rezervuojama įranga.
  4. Sutartu laiku atvyksta meistrai bei atliekamas įrengimo, montavimo darbas.
  5. Montavimas gali trukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, priklausomai nuo sistemos sudėtingumo.
  6. Darbams bei įrangai suteikiama garantija.
Kiek sumažės mano sąskaitos už elektrą, jeigu įsirengsiu tokį siurblį?

Sąžiningai reikia pasakyti, kad jos gali ir nesumažėti, o net išaugti tuo atveju, jeigu patalpos nėra tinkamai termiškai izoliuotos arba šildymo sistema yra pasenusi. Nepamirškite, kad pakeitus malkinį ar dujinį katilą – šildymui bus naudojama elektra. Tačiau tas išaugimas dažniausiu atveju turėtų būti mažesnis nei tai, kiek kainuoja malkos ar dujos analogiškam šildymo efektui pasiekti.

Pažangiausių šilumos siurblių COP (naudingumas) paprastai siekia 3–5. Tai reiškia, kad iš 1 kilovato (kW) elektros galima pagaminti 3–5 kW šilumos. Didesnis efektyvumas sukuria galimybę sutaupyti daug energijos.

Tikslus sutaupymas bei sąskaitų pokytis priklauso ir nuo būsto ar patalpų izoliacijos, jūsų turimo elektros energijos tarifų bei pačio siurblio.

d-0323

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.