Pacientai pas gydytoją neurologą užregistruojami po 1-2 dienų

Šių metų kovo 3 dienos „Draugo“ laikraštyje išspausdintame straipsnyje „Dėl ilgapirščių kaltės – ne tik nuostoliai, bet ir šakiečių traumos“, rašyta apie bėdas, su kuriomis susidūrė šakietė Liuda Samuolienė.
 
Ilgapirščiams pavogus metalines groteles nuo laiptinės durų, moteris įkrito į atvirą duobę ir susižalojo. Tuo šakietės bėdos nesibaigė,- žurnalistams ji skundėsi, jog po kelių dienų, jai nuvykus į Šakių ligoninės konsultacijų skyrių su šeimos gydytojo išrašytu ekstra siuntimu pas neurologą, registratūroje talono negavo, o bendra tvarka registratorė moterį siūlė užregistruoti priėmimui tik maždaug po mėnesio. L.Samuolienė asmeniškai kreipėsi į pažįstamą gydytoją, dirbantį Šakių ligoninėje, kuris moteriai suteikė pageidaujamą pagalbą.

Reaguodamas į straipsnyje aprašytą situaciją, savo komentarą „Draugui“ pateikė Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis. Redakcijai atsiųstame medicinos įstaigos vadovo laiške rašoma:„Pacientė 2015 m. vasario 18 d. kreipėsi į Šakių Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro gydytoją ir dėl traumos, patirtos vasario 13 dieną, galimų padarinių nukreipta konsultacijai pas neurologą. Informuojame, kad ligoninėje pacientai, esant būtinajai pagalbai, apžiūrimi ir jiems teikiama pagalba ligoninės priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje. Konsultacijų skyriuje pacientai apžiūrimi planine tvarka, tačiau ir čia skubiais atvejais kiekvieną dieną yra 4-5 apsilankymo talonai pas gydytoją neurologą. Jeigu pacientas pageidauja atvykti kitu laiku, jis užregistruojamas pageidaujamu laiku. Planinė konsultacija pas gydytoją neurologą  užregistruojama po 1-2 dienų“. Taip pat Šakių ligoninės vadovas  A. Klimaitis atkreipia dėmesį į tai, jog minėtai pacientei smegenų sutrenkimas nebuvo nustatytas. Iš tiesų, moteris apie jokią konkrečią diagnozę nekalbėjo,- ji tik pastebėjo, jog asmeniškai ją gydęs gydytojas įspėjo, jog „dar neaišku, kokios gali būti pasekmės sveikatai dėl itin stipraus galvos sutrenkimo“.

„Rekomenduojame mūsų pacientams, kylant klausimų dėl registracijos pas konsultacijų skyriaus gydytojus specialistus, kreiptis į ligoninės konsultacijų skyriaus vyresniąją slaugos administratorę L. Singaitienę“,- komentare rašo vyriausiasis gydytojas  A. Klimaitis.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.