Sergamumo vidurkis vos ne dvigubai mažesnis už Lietuvos

Trečiadienio duomenimis, rajone Covid-19 sirgo 394 asmenys, su jais saviizoliacijoje 541. Anot savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, rajone situacija gana stabili, o žiūrint Lietuvos mastu pas mus sergamumas vos ne dvigubai mažesnis už Lietuvos vidurkį.

Pasak R. Juškaičio, jei Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų tenka maždaug 1261 sergantysis, tai mūsų rajone 100 tūkst. gyventojų tenka 737 sergantys asmenys.
 
„Iš 60 savivaldybių mes esam 52-oje vietoje. Rodiklis geras. Vos ne dvigubai mažiau nei Lietuvos vidurkis, bet šiaip situacija stabili – nei labai kyla, nei leidžias. Aišku, labai banguoja dienomis – kartais būna 32, o kartais tik du, bet sutampa ir su savaitgaliu. Išvedus penkių dienų vidurkį, kasdien nustatoma 21 naujas atvejis“, – informavo savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

„Daug šeiminių atvejų, turim aštuonis ligonius slaugos skyriuje, tris Kukarskės globotinius, vieną darbuotoją Šakių darželyje „Klevelis“. Kaip visada – eilė netirtų, tad kol kas nežinomos nei aplinkybės, nei gyvenamoji vieta... Pasveikę šiandien oficialiai registruoti šeši asmenys“, – antradienį informacija dalijosi meras Edgaras Pilypaitis.

Ketvirtadienį „levelio“ patalpose planuota dezinfekcija, tarp sergančių yra ir savivaldybės darbuotoja, tačiau, anot R. Juškaičio, ji dirbo nuotolyje, vadinasi, užsikrėtė taip pat per šeimos narius. Karščiausiu koronaviruso židiniu tebeišlieka Šakių greitosios medicinos pagalbos stotis.

Nors skelbiama, kad mobilieji patikros punktai dirbs ir savaitgaliais, Šakiuose kol kas taip nebus.

„Ateity matysim, bet veikia Jurbarkas, veikia Vilkaviškis. Jei labai nenorės laukti, galės tikrintis ten, savaitgaliais pas mus tai daro ir ligoninė“, – sakė pašnekovas.

Kol kas, anot R. Juškaičio, nėra tokio žmonių srauto, kad punktas neapsidirbtų ar būtų didelės eilės. Jeigu daugiau norinčių tirtis susikaupia per savaitgalį, per pirmadienį viskas išsprendžiama. Štai ketvirtadienio ryte punkte buvo laisva 10 vietų, penktadieniui – net 38.

„Per dieną imama 45 ėminiai, bet tai optimalu, būna lieka kokios keturios vietos, jeigu tai ne pirmadienis“, – teigė R. Juškaitis.

Pasak jo, punktas dirba tris valandas, bet puikiai suspėjama, nes moterys sukasi didesniu tempu, jau perprato sistemą. Tiesa, tikriausiai teks ieškoti, kas užtikrins atvykstančių automobilių srautus ir tvarką, nes iki šiol tuo rūpinosi šauliai, tačiau jie turi ir pagrindinius darbus, darosi sudėtinga suderinti, tuo labiau, kad šį darbą dirba visuomeniniais pagrindais.

„Turime rezervinį variantą, kad galbūt šį darbą galės daryti seniūnijos darbuotojas“, – ketinimais dalijosi administracijos direktoriaus pavaduotojas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.