Auga besiskiepijančių paauglių skaičius

Nuo praėjusio ketvirtadienio iki vakar dienos, pasak rajono ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, sergamumo kreivė leidžiasi žemyn, tiesa, vienam asmeniui nustatyta delta atmaina.
 
Rugpjūčio 16 d. duomenimis, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rajone teko 103 Covid-19 atvejai, Lietuvos vidurkis šiuo metu – 247.

Šiuo metu serga 29 rajono gyventojai (nuo ketvirtadienio susirgo penki žmonės – trys moterys ir du vyrai, vienas iki 65-erių metų, du vyresni nei 65-eri metai, du iki 18 metų), 97 žmonės yra saviizoliacijoje. Per parą susirgimų skaičius stabilus – du atvejai.

„Vienam asmeniui buvo nustatyta delta atmaina, tačiau naujų ligos židinių neatsirado“, – informavo R. Juškaitis.

Kiekvieną dieną vidutiniškai Šakių mobiliajame patikros punkte atliekamas 81 visų rūšių testas, populiariausi antigenų testai, per savaitę iš viso testuoti 504 žmonės, teigiamų testų iš jų – 4 proc.

R. Juškaitis priminė, kad nuo rugpjūčio 16 d. nebėra nemokamo testavimo Galimybių pasui.

Per tris dienas tiek Šakių vakcinacijos centre Šakių poliklinikoje, tiek mobiliajame autobusiukyje per dieną buvo skiepijama po 185 žmonės.

„Pastebim, kad į mobilų autobusiuką skiepytis ateina mažiau gyventojų, natūralu, nes mobili komanda vyksta tuo pačiu maršrutu. Tačiau norinčių skiepytis yra, žmonėms ypač patogu revakcinuotis. Jei matysime, jog mažės besiskiepijančių, keisim maršrutus, autobusiukas važiuos į dar mažesnes gyvenvietes ir kaimus“, – aiškino R. Juškaitis.

Jis pridūrė, jog turi visų keturių vakcinų nuo Covid-19, šiuo metu rajone turime 59,9 proc. pasiskiepijusių žmonių, o šalies vidurkis – 55,6 proc. Kaip patikslino R. Juškaitis, iš viso rajone iš 26 tūkst. gyventojų paskiepyti 15 tūkst. 537 asmenys.

Daugiausiai imunizuotų gyventojų (82 proc.) nuo 35-erių iki 44-erių  metų amžiaus, panašus procentas ir amžiaus grupės nuo 65-erių iki 69-erių metų amžiaus (75 proc.). Didėja ir norinčių skiepytis nuo 12 iki 15 metų (18,6 proc.).

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.