Daugėja sergančiųjų, nustatytas ir įvežtinis delta atmainos atvejis

Jeigu rajone vakcinavimo rodikliai gerokai didesni nei visos Lietuvos, tai su sergamumu nėra taip gerai – sergančiųjų skaičius auga, iš užsienio grįžusiam piliečiui nustatyta ir delta atmaina, o tarp sergančiųjų – ir asmenys iki 18 metų.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, per paskutines tris paras nustatyti septyni nauji susirgimai, iš jų keturi vyrai ir trys moterys, du susirgimai nustatyti asmenims iki 18 metų. Antradienį iš užsienio grįžusiam piliečiui nustatyta ir delta atmaina, dar trys artimą kontaktą su sergančiuoju turėję asmenys izoliuojasi. Iš viso šiuo metu rajone jau yra 17 sergančiųjų, saviizoliacijoje 83 asmenys, o naujų atvejų vidurkis – du sergantieji per parą.
 
Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikti 402 testai, o teigiamų atvejų nustatyta net 4 proc. Trečiadienį šis rodiklis buvo šoktelėjęs iki 4,1 proc., dėl to Šakių rajonas buvo atsidūręs raudonojoje zonoje, tačiau ketvirtadienį savivaldybė pagal statistinius rodiklius ir vėl nusidažė geltonai.

R. Juškaitis sako, kad sulaukiama daug norinčių atlikti antikūnų testą. Pastaruoju metu punkte nebuvo šis testas daromas, nes nebuvo reikiamų priemonių. Dabar priemonių gaunama ir testai bus atliekami, tačiau ne mobiliame punkte, o poliklinikoje arba, kitaip sakant, Pirminės asmens sveikatos priežiūros centre.

Kalbėdamas apie skiepus, operacijų vadovas atviras: tomis dienomis, kai po seniūnijas važinėja autobusiukas su mobilia vakcinavimo komanda, rodikliai kone dvigubai šokteli į viršų. Štai vien pirmadienį mobili komanda pirma doze paskiepijo 148 piliečius. Iš viso per dieną vidutiniškai paskiepijami 134 žmonės.

Šiandien autobusiukas skiepijimo misiją tęs Griškabūdyje, Žvirgždaičiuose, Kudirkos Naumiestyje ir Sintautuose, o pirmadienį, rugpjūčio 2 d., vyks į Baltrušius, Barzdus, bus užsukta į Bliuviškius ir Patašinę, o galiausiai – į Lukšius.

Rajone didžiausia imunizacija (persirgę arba paskiepyti bent viena vakcinos doze) yra pasiekta tarp 65–69 m. žmonių (76 proc.). Šiek tiek mažiau (71 proc.) imunizuotų asmenų yra  70–74 m. amžiaus grupėje. Mažiausiai (51 proc.) yra 16–24 m. amžiaus grupėje, o 12–15 m. amžiaus grupėje imunizacija sudaro 12 proc.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone buvo paskiepyta 13 tūkst. 830 žmonių arba 53,1 proc., o Lietuvoje šis rodiklis – 49,6 procento.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.