Sergamumo kreivė ir toliau kyla

Nors rajone sergamumo kreivė stipriai šoktelėjo į viršų, tačiau savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis mano, kad pikas dar nepasiektas, nes intensyviai daugėja ir teigiamų tyrimų procentas.

Pirmadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų teko 3 tūkst. 310,3 atvejo, Lietuvoje – 3 tūkst. 886,5 atvejo. Saviizoliacijoje – 1 tūkst. 80 asmenų, iš kurių serga 752 žmonės. Per pastarąsias dienas nuo COVID-19 mirė dar vienas žmogus, tad nuo pandemijos pradžios koronavirusas nusinešė 68 rajono gyventojų gyvybes.
 
Septynių dienų naujų atvejų vidurkis šoktelėjo nuo 52 atvejų (praėjusios savaitės duomenimis) iki 80 naujų atvejų per dieną (pirmadienį).

Per keturias paskutiniąsias dienas rajone susirgo 355 žmonės (185 moterys ir 170 vyrų). Iš jų 135 vaikai iki 18 metų, 193 susirgimai nustatyti asmenims iki 65-erių ir 27 – vyresniems nei 65-erių. Kalbant apie vaikus, labiausiai serga 11–14 metų vaikai, po jų rikiuojasi 7–10 metų ir galiausiai 15–18 metų. Daugiausiai susirgimų fiksuojama šeimose.

Sergamumo židinių rajone iš viso 13, prisidėjo dar viena rajono ugdymo įstaiga.

Pasak R. Juškaičio, mobiliame patikros punkte pajėgumai didinami, kiek galima. Pirmadienį punkte buvo galima atlikti 153 testus, antradienį skaičius padidintas iki 259 vietų. Stipriai auga ir teigiamų tyrimų procentas. Per septynias dienas čia buvo atlikta 1 tūkst. 236 testai, iš kurių net 52,8 proc. teigiami (praėjusią savaitę teigiamų buvo 45 proc.).

Per tris paskutiniąsias dienas paskiepyti 136 asmenys, iš kurių pirmą skiepą gavo 12, antrąja vakcinos doze pasiskiepijo 15, o trečią, palaikomąjį skiepą gavo 109.

Rajone iš viso vakcinuota 18 tūkst. 464 žmonės arba 70,8 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69,5 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.