Sergančiųjų mažėjo penkias dienas iš eilės

Lietuvoje sergamumo koronavirusu rodikliai vis dar išlieka aukšti, tačiau rajone, kaip informavo savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis, net penkias dienas iš eilės stebimas susirgimų mažėjimas.

Nors nežymiai, jau mažėjo ir 100 tūkst. gyventojų tenkantis atvejų skaičius, kuris rajone per 14 d. buvo 4 tūkst. 215,6 atvejo, Lietuvoje – 5 tūkst. 265. Pandemijos pagreitis yra 28 proc.
 
Ketvirtadienio duomenimis, rajone saviizoliacijoje buvo 903 asmenys, iš jų sergančių 818. Septynių dienų naujų atvejų vidurkis – 66 susirgimai per dieną. Naujų mirčių nuo COVID-19 pastaruoju metu nefiksuota, tad nuo pandemijos pradžios tebeišlieka 69 mirtys.

Per tris paskutiniąsias dienas susirgo 199 žmonės, iš jų 62 yra asmenys iki 18 m., 111 atvejų nustatyta žmonėms iki 65-erių ir 26 – vyresniems nei 65-erių.

Per pastarąsias dienas padaugėjo vienu židiniu, iš 11 net 10 yra ugdymo įstaigose, kitas židinys išlieka Šakių ligoninės viename iš skyrių.

Mažėjant sergančiųjų, kaip pastebi R. Juškaitis, mažėja ir testų poreikis mobiliame patikros punkte. Tad šiuo metu kasdien daroma ne po 150 testų, kaip anksčiau, o po 80 ir pastarosiomis dienomis šis limitas neišnaudojamas.

Per septynias dienas punkte buvo atlikti 986 testai, iš kurių 54,9 proc. teigiamų. Šis rodiklis, lyginant su ankstesne diena, irgi mažėjo (buvo 58 proc.).

Per tris paskutiniąsias dienas rajone pasiskiepijo 43 žmonės, iš jų pirmą skiepą gavo keturi, antrą – devyni, trečiąja vakcinos doze pasiskiepijo 30.

Iš viso rajone pasiskiepiję 70,8 proc. gyventojų arba 18 tūkst. 458 žmonės, tačiau pastaruoju metu šis rodiklis nuolat kinta, mažėja. R. Juškaitis spėja, kad įtakos tam gali turėti situacija, kai išminusuojami tie asmenys, kurie galbūt skiepijosi mūsų rajone, tačiau jų deklaruota gyvenamoji vieta yra kitur, galbūt net užsienis. Lietuvoje pasiskiepiję 69,6 proc. gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.