Į mokymąsi pažvelgė kūrybiškiau

ploksciai projektasRugpjūčio 11 - 22 dienomis Plokščių mokyklos - daugiafunkcio centro anglų kalbos vyresnioji mokytoja Jolita Puidokienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja Raslita Liudžiuvienė ir socialinė pedagogė Neringa Pilypaitienė kartu su pedagogais iš Lenkijos, Kipro, Ispanijos, Belgijos ir Vokietijos dalyvavo tarptautiniuose kvalifikacijos tobulinimo kursuose Kroatijoje.
 
Nuotr. Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro pedagogės kartu su kolegomis iš kitų užsienio šalių praktinių ir teorinių žinių sėmėsi kvalifikacijos tobulinimo kursuose.
 
Šių kursų tikslas - skatinti ne tik mokinius, bet ir mokytojus į mokymąsi pažvelgti kūrybiškiau, pasinaudojant teatro metodais ir kitomis naujomis ugdymo priemonėmis. Nuolat besikeičiančioje visuomenėje pedagogai ieško naujų mokymo formų, ugdymo proceso paįvairinimo šiuolaikiškomis idėjomis ir įvairiausiuose mokymuose įgyta patirtimi.

Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro pedagogės tarptautiniuose kvalifikacijos tobulinimo kursuose atrado daug įvairią tematiką apimančios veiklos, kuri leidžia įgyti patirties ir naujų įgūdžių. Organizatorių pasiūlyti metodai - istorijų pasakojimas, mokymas per veiksmą, forumo teatras ir „troškimų vaivorykštė“ padės iš mokymų grįžusiems dalyviams savo mokinius  įtraukė į kūrybinį sūkurį.

Įgytos naujos patirtys leis mokytojoms organizuoti vaikų ugdymą skatinant jų saviraišką kūryboje, plėtojant jų prigimtinius gebėjimus. Kitų šalių kultūrinės aplinkos pažinimas padės į pamokas integruoti aplinkos pažinimo mokymo programas, plėtoti meninės raiškos ir dramos  elementus. Socialinės pedagogės įgyta patirtis suteiks galimybę padėti mokiniams rasti naujų teigiamų saviraiškos būdų, mokytis spręsti konfliktus. Užmegzti kontaktai su kitų šalių pedagogais sudarys puikias galimybes su jais bendradarbiauti ir ateityje įgyvendinant partnerysčių projektus.

Mokytojų teigimu, tokie mokymai - tai puiki galimybė ne tik įgyti praktinių ir teorinių žinių, bet ir pamatyti Kroatijos gamtos grožį bei pažinti mandagius ir draugiškus vietinius žmones.

Siekiant užtikrinti lygias galimybes mokymuisi visuose šalies regionuose, kaimo vietovių ugdymo įstaigų mokytojams ypač svarbu dalyvauti tarptautiniuose projektuose, užmegzti bendradarbiavimo kontaktus su užsienio mokyklomis, gerinti užsienio kalbos kalbinius įgūdžius ir taip plėtoti mokymo(si) aplinkos tobulinimą. Mažose kaimo mokyklose, kaip ir didžiuosiuose miestuose, turi dirbti tokie pat išsilavinę, nuolat besimokantys ir gebantys dirbti naujai pedagogai.  

Kvalifikacijos tobulinimo kursus finansuoja Mokymosi visą gyvenimą programa Erasmus+, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo paramos fondas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.