Apdovanojimai – iš Prezidentės rankų

Gruodžio 10 dieną Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis  iškilmingai apdovanojo tarptautinėse olimpiadose, konkursuose nugalėjusius moksleivius, jų mokytojus, komandų vadovus. Tarp jų - ir du mūsų rajono abiturientus -lukšietį Martyną Mikalauską ir šakietę Austėją Dapkutę, šiandien jau aukštųjų mokyklų studentus, bei jų mokytojus Antaną Burkšaitį ir Laimą Aštrauskienę.
 
Kaip praneša Švietimo ir mokslo ministerija, šiemet 86 Lietuvos mokiniai dalyvavo 18 - oje tarptautinių renginių, kuriuose iškovojo keturis aukso, 15 sidabro ir 12 bronzos medalių, užėmė tris pirmas, tris antras ir vieną trečiąją vietas. Lietuvos atstovams skirta po du komandinius sidabro bei bronzos medalius.

Tarptautinėje astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje, kuri šiemet vyko Rumunijos Suceava mieste, Lietuvos komanda, į kurią jau antrus metus iš eilės buvo pakviestas ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos  abiturientas M. Mikalauskas, iškovojo komandinius ir vieną asmeninį bronzos medalį.

Iš Balio saloje, Indonezijoje, vykusios tarptautinės biologijos olimpiados Lietuvos rinktinė parsivežė tris sidabro ir vieną bronzos medalį. Joje gerai pasirodė ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientė Austėja Dapkutė, iškovojusi sidabrą.

Martynas ir jo mokytojas A. Burkšaitis  bei Austėja ir jos mokytoja L. Aštrauskienė buvo apdovanoti Prezidentės Padėkos raštais ir asmeninėmis atminimo dovanėlėmis.

Valstybės vadovės teigimu, dėmesys jaunajai kartai yra neįkainojama investicija į valstybės ateitį. „Visi kartu stenkimės, kad darbščiausias ir gabiausias jaunimas tikėtų  savo valstybe,  jos mokslo ateitimi. Kad kurtų Lietuvoje ir Lietuvai“, - kreipdamasi į moksleivių mokytojus ir komandų vadovus kalbėjo Prezidentė.

„Šiandien visi galime pasidžiaugti mokslo, išminties ir atkaklaus darbo vaisiais. Kai kurie nugalėtojai ir juos ugdantys mokytojai čia dalyvauja nebe pirmą kartą. Džiaugiamės ir didžiuojamės visais, kurie pasiekėte stulbinančių rezultatų, visais, kurie padėjote tai padaryti“, – sveikindamas mokinius ir jų mokytojus sakė švietimo ir mokslo ministras.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.