Trečiokai mokyklą papuošė medžiu iš 16 tūkst. sagų

sagu medisPuoselėdami ekologijos idėją Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai, padedami tėvelių ir entuziastingos mokytojos Jūratės Daniliauskienės, per beveik du mėnesius iš 16 tūkstančių senų sagų ir daugiau negu keturių kilometrų ilgio vielos sukūrė įspūdingą skulptūrą „Sagų medis“.

Nuotr. Daugiau nei mėnesį trukusiame kūrybiniame procese buvo sukurta originali skulptūra „Sagų medis“.

Pasak trečiokų mokytojos J.Daniliauskienės, sumanymas mokyklos jubiliejui padaryti skulptūrą iš sagų kilo dalyvaujant tradicinėse Šakių „Varpo“ mokyklos organizuotose „Meno dienose“. „Nuo tada ir kibome į darbus: rinkome sagas, iš dešimties sagučių pynėme medžiui šakeles sunaudodami 20–30 cm ilgio vielučių“, – prisiminė mokytoja.
Skaičiuodami sagas vaikai mokėsi ir matematikos – susipažino su vienetais, dešimtimis, šimtais, tūkstančiais. Paskui tas sagas svėrė, o tada jau suko po dešimt sagų, po šakelę“, – dalijosi įspūdžiais trečiokų mokytoja.
 
Renkant sagas –iš mamų, močiučių, tetų, kaimynų – prie šios iniciatyvos prisidėjo visa mokyklos bendruomenė. „Iš pradžių planavome daryti medį iš tūkstančio sagų, bet vėliau planai keitėsi“, – sakė J.Daniliauskienė. Mažiesiems mokinukams labai padėjo jų tėveliai. „Į šios skulptūros gamybą įsitraukė visa trečiokėlio šeima, aukodama savo vakarus ir net savaitgalius“,– teigė mokytoja. Medžio pagrindą, paskui ir jo didžiąsias šakas sukūrė Šakių meno mokyklos mokytojas, skulptorius Kęstutis Dovydaitis.

Mokytojos teigimu, medis buvo gaminamas nuo spalio 15 d. iki lapkričio 25 d., išskyrus vieną savaitę, kurios metu vaikai ilsėjosi. „ Mokiniai labai pavargo, tad teko daryti savaitės pertrauką. Šakeles jie sukdavo ir per pertraukas, ir laisvu laiku po pamokų“,– pasakojo mokytoja. Ant menininko pagaminto medžio vaikai su tėveliais šakeles tvirtino tris dienas.

„Dar liko keli tūkstančiai sagų, tad galbūt su vaikais paprašysime skulptoriaus padaryti dar vieną kitą šaką ir savo rekordą pagerinsime“, – sakė mokytoja J.Daniliauskienė.

Skulptūrą „Sagų medis“ galima pamatyti Šakių „Varpo“ mokyklos žiemos sode.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.