Jėgas išbandė matematikos olimpiadoje

Matematikos olimpiadoje dalyvavo 35 moksleiviai iš rajono gimnazijų, Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro, Gelgaudiškio ir Kriūkų mokyklų.

Moksleiviams buvo pateiktos 5 užduotys. Devintos klasės grupėje 19 taškų surinkęs pirmąją vietą laimėjo žiburietis Tomas Ignatavičius (mokytoja Aušra Grumulaitienė). Antrąją vietą 14 taškų surinkusi užėmė taip pat „Žiburio“ gimnazijos mokinė Gustė Žukauskaitė (mokytoja Liucija Pauliukėnienė), trečioji vieta atiteko Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos mokiniui Mantvydui Krištolaičiui (mokytoja Živilė Kažemėkaitienė), jis surinko 5 taškus.

Dešimtos klasės grupėje pirmąją ir antrąją vietas užėmė žiburiečiai, mokomi Irenos Pečiukaitienės. Modestas Levišauskas užėmė pirmąją vietą, surinkęs 16 taškų, o 14 taškų surinkęs Matas Grigošaitis – antrąją. Trečiąją vietą šioje grupėje, surinkusi 12 taškų, laimėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivė Modesta Gaižauskaitė (mokytoja Lina Rutkauskienė).
 
Tarp vienuoliktokų geriausiai pasirodė 17 taškų surinkęs ir pirmąją vietą užsitikrinęs žiburietis Modestas Matusevičius (mokytoja L. Pauliukėnienė). Antrąją vieta dalijosi žiburietis Justas Dėnas (mokytoja Remigija Kučiauskienė) ir naumiestietė Agnė Vabalaitė (mokytoja Kanana Urbaitienė), jie abu surinko po 10 taškų. Trečiąją vietą šioje grupėje užėmė 8 taškus surinkęs „Žiburio“ gimnazijos mokinys Andrius Bendoraitis (mokytoja L. Pauliukėnienė).

Abiturientų grupėje geriausiai pasirodė pirmąją vietą iškovojusi Vinco Kudirkos gimnazijos dvyliktokė Jorūnė Jokimaitytė (mokytoja Rūta Girdauskienė), kuri surinko 16 taškų. Antroji vieta atiteko žiburiečiui Liudui Demikiui (mokytoja R. Kučiauskienė), surinkusiam 13 taškų. Dviem mokiniams, surinkusiems po 12 taškų, buvo skirtos dvi trečiosios vietos. Jas laimėjo Griškabūdžio gimnazijos mokinys Laurynas Maksvytis (mokytoja Ilona Tamulienė) bei žiburietė  Paulina Dainelytė (mokytoja R. Kučiauskienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.