Rajono mokykloms atseikės 300 tūkst. eurų

sporto saleAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Persirengimo kambariai, sporto salės, šildymo katilai... Tai tik maža dalis dalykų, kurių rajono švietimo įstaigoms reikia čia ir dabar. Ir, rodos, trims iš jų pasisekė, nes būtiniausiems darbams bus skirta lėšų.

Nuotr. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos sporto salės bendras vaizdas nedžiugina – čia vėsu, per langus prilyja.

Taryba pritarė siūlymui

Vasario 5 d. vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimtas sprendimas siūlyti Švietimo ir mokslo ministerijai įtraukti Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos, Lukšių Vinco Grybo gimnazijas ir Kriūkų mokyklą į Švietimo įstaigų modernizavimo programą.

Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis bei Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė taip pat pateikė teigiamas išvadas dėl to, kad šios švietimo įstaigos dalyvautų modernizavimo programoje. Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas mano, jog reikia džiaugtis, kad tam tikra lėšų dalis skiriama būtiniausiems ugdymo įstaigų remonto darbams.

Didžiausias skaudulys – sporto salė

Iš viso šioms mokykloms planuojama skirti 300 tūkst. eurų. Štai Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje darbų planuojama atlikti už 100 tūkst. eurų. Mokykloje verkiant reikia suremontuoti sporto salę. Gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė pasakojo, kad mokyklos sporto salė kapitalinio remonto nemačiusi nuo tada, kai buvo pastatyta. Ir iš tikrųjų, į ją užėjus pirmasis vaizdas nekoks – išlūžinėjusios grindys, šaltį ir vandenį praleidžiantys langai...

„Sporto salės bendras vaizdas nedžiugina – čia vėsu, per langus prilyja. Nesakau, kad jos netvarkome. Dažome ir sienas, ir grindis, tačiau didesniam remontui paprasčiausiai neturime lėšų“, – pasakojo N. Šapolienė.

Skyrus 100 tūkst. eurų, šioje gimnazijos sporto salėje bus pakeisti langai, grindys, nes senosiomis vaikams nelabai saugu lakstyti. Taip pat planuojama pakeisti krepšinio stovus bei atlikti tam tikrus apdailos darbus.

„Nors gimnazijoje 2007m. atlikta renovacija, bet čia rastume ir daugiau darbų, kuriuos reikia atlikti. Reikia ir aktų salę šiek tiek paremontuoti, bet jos imsimės patys. O štai sporto salė yra mūsų tikrasis skaudulys, kurį, gavę lėšų, tikrai sumažinsime. Savaime suprantama, viskas daroma dėl vaikų, kad jiems būtų gera čia sportuoti, kad jie galėtų džiaugtis po remonto darbų išgražėjusia sporto sale“, – komentavo gimnazijos direktorė.

Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje planuojama atlikti darbų už 40 tūkst. eurų. Gimnazijoje žūtbūt reikalingas rūbinės remontas, remonto prašosi persirengimo kambariai, koridoriai, valgyklos salė.

Be to, šioje gimnazijoje planuojama pastatyti stebėjimo kameras, kurios užtikrins mokinių saugumą.

„Gimnazijoje yra daug vietų, kurias reikėtų sutvarkyti. Dėl stebėjimo kamerų dar nėra tiksliai aišku, nes joms reikėtų daug lėšų, o 40 tūkst. eurų, norint atlikti šiokius tokius remonto darbus, labai greitai ištirps“, – minėjo Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius Romas Eikevičius.

Daugiausia lėšų – Kriūkams

Daugiausiai lėšų turėtų būti skirta Kriūkų mokyklos remonto darbams – 160 tūkst. eurų. Pirmiausia laukia katilinės remontas. Joje planuojama pakeisti šildymo katilus, taip pat norima modernizuoti vidaus šildymo sistemą. Iš 160 tūkst. eurų sumos dalis bus skirta ir jungiamojo korpuso su Svetošino dvaru stogo remonto darbams, įrengiant apšiltinimą.

„Pirmiausiai norėtume susitvarkyti jungiamojo korpuso stogą, taip pat labai svarbus apšiltinimas. Žinot, gal ir atrodo, kad lėšų bus skirta nemažai, tačiau tokiems darbams atlikti tokie pinigai tikrai nėra dideli. Savaime suprantama, kad džiaugiamės dalyvaudami šioje programoje. 2014 m. taip pat joje dalyvavome, šiek tiek susitvarkėme mokyklą“, – informavo Kriūkų mokyklos direktorė Lilija Liutvinienė.

Beje, iš visų modernizavimo programai skirtų lėšų kiekvienai įstaigai atskirai bus parengti techniniai projektai. Investicijų projektas ir bendrosios ekspertizės išlaidos bus finansuojamos iš rajono savivaldybės biudžeto. Tam prireiks 6 tūkst. eurų.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas teigė, kad 2014 m. Švietimo įstaigų modernizavimo programoje dalyvavo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija, Lekėčių ir Kriūkų mokyklos, o 2015 m. – Griškabūdžio gimnazija ir Lekėčių mokykla.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.