Mokyklėlė – ketvirtasis Kristinos vaikas

lebedzinskiene kristinaGintarė MARTINAITIENĖ

Prieš keletą metų veiklą su vaikais savo namuose pradėjusi VšĮ „Vaikystės akademija“ įkūrėja Kristina Lebedžinskienė grįžta su trenksmu. Naujos patalpos, ateities planai ir natūralus nerimas, ar viskas pavyks. Nuo birželio pabaigos vaikus ji kvies į vasaros dienos stovyklas, rudenį pradės veikti mokyklėlė, ateityje mąstoma pasiūlyti popamokinę veiklą pradinukams. Tad apie viską nuo pradžių...

Nuotr. Kristina Lebedžinskienė jaučiasi tikra tuo, ką daro, ir nori pasiūlyti įvairią veiklą rajono mažiesiems.

Dėkinga tėvams

Nuo 2012 m. K. Lebedžinskienė šeštadieninius užsiėmimus mažiesiems organizuodavo tiesiog savo namuose. Pati sako, jog gimus vaikams atsirado natūralus poreikis jiems pasiūlyti kažką daugiau, įdomiau. Nors iš pradžių studijavo menotyrą, po to pasirinko mokyklinę psichologiją, tad jautė poreikį save realizuoti kokioje nors veikloje su vaikais.

Pirmiausiai viskas ir prasidėjo nuo veiklos su pažįstamų vaikais. Būtent tiems tėvams, kurie ja pasitikėjo „praktiškai nieko nežinodami“, ji jaučiasi itin dėkinga.

„Ir koks geras jausmas būna, kai lankiusių vaikų mamos dabar susitikusios pasakoja, kad vaikas su džiaugsmu, o kartais su nostalgija, prisimena mokyklėlę. Būna – parašo lankiusio vaiko mama, pasidžiaugia savo jau paaugusio vaiko pasiekimais, pasidalina rūpesčiais... Su kai kuriais išlieka ryšys“, – mintimis dalijosi pašnekovė.
Vėliau buvo įkurta VšĮ „Vaikystės akademija“, prie veiklos prisijungė ir spec. pedagogė-logopedė Diana Jazukevičienė.

„Dėmesį kreipdavome ne tik į žinias, bet ir į emocijas. Ko tik nedarydavome! Ir maistą gamindavome, ir augalus sėdavome, ir priemonių pačios prisigamindavome“, – prisimena „Vaikystės akademijos“ įkūrėja.

Dar po kurio laiko veikla buvo vykdoma ir darbo dienomis, paskui sugalvota organizuoti vasaros stovyklas. Visgi namų erdvė yra namų, tad visuomet kirbėjo mintis, kad užsiėmimus būtų smagu vykdyti ne namuose. Visai netikėtai žiemą akis užkliuvo už skelbimo apie nuomojamas patalpas, į kurias atėjusi Kristina suprato: čia yra tai, ko jai ir reikėjo.

Ketvirtas vaikas

„Mintyse visa tai dėliota, mąstyta ilgai. Juokauju, kad tai mano ketvirtas vaikas“, – pripažįsta K. Lebedžinskienė.

Tad visa tai išjausta ir ypač artima.

Priimdama naujose patalpose ji iškart patikina, kad tai ne galutinis variantas – trūksta kilimo, kai kurių daiktų, žaislų. Čia nuolat kažkas tobulinama, perdaroma. Baldai taip pat rinkti kartu su savo atžalomis, taip tikrinant, ar patogu, ar vaikams priimtina.

„Turi pats gerai jaustis, kad būtų gerai ir kitiems. Vaikams turi būti jauku, paprasta ir patogu. Nesinori užgožti erdvės, turi likti vietos ir žaidimams“, – aprodydama patalpas pasakojo K. Lebedžinskienė.

Įvairios veiklos

Nors ir po metų laiko pertraukos, tačiau dabar ji jaučiasi tikra tuo, ką daro, ir nori pasiūlyti įvairią veiklą rajono mažiesiems. Tad birželio pabaigoje naujose ir jaukiose patalpose pirmieji užsiėmimus pradės vasaros dienos stovyklos „Augu sveikas, saugus ir protingas“ vaikai. Ši stovykla Kristinai ne naujiena, nes ją organizuoja trečią kartą. Planuoja priimti tris pamainas priešmokyklinio amžiaus vaikų ir pradinukų. Stovyklautojai aplanko gaisrinę, greitosios medicinos stotį, siūlomos judesio, meno terapijos dienos, stovykla baigiama išvyka. Veikla orientuota į saugumą bei sveiką gyvenseną. K. Lebedžinskienė svarsto, gal stovyklą darys šešias dienas, gal pavyks paįvairinti veiklas, tad kol kas galutiniai niuansai dėliojami mintyse.  

Rudenį su šūkiu „Čia augti įdomiau!“ ji į savaitgalinę mokyklėlę pakvies mažuosius. Tačiau planai ir mintys tuo nesibaigia. Ji svarsto, gal pasiūlyti popamokinę veiklą pradinukams, kurių tėvai nenori palikti vienų, tai mokyklėlėje galėtų saugiai praleisti laiką, paruošti pamokas. Be to, „Vaikystės akademijos“ vadovė norėtų vesti ir teminius užsiėmimus, seminarus suaugusiems, kur aktualiomis temomis kalbėtų lektoriai.

„Kol kas tai tik planai. Svarbu, kokia bus paklausa. Kaip su mokyklėle ir stovykla viskas paaiškėja, kai prasideda registracija, taip ir čia – žiūrėsime eigoje“, – sakė K. Lebedžinskienė.

Svarbiausia, kad lankantiems būtų įdomu augti, tobulėti, mokytis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.