Norėtų greičiau sugrįžti į ugdymo įstaigas

svietimo pasitarimas team
Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Jau paskutinį kartą šiais metais susitikę rajono ugdymo įstaigų vadovai nuotoliniame pasitarime kalbėjo apie tai, kaip sekasi įvaldyti pedagogams informacines technologijas, mokinių vertinimą ir pasiekimus, aišku, ir apie Covid-19 situaciją.

Pirmiausiai ugdymo įstaigų vadovai pasidalino, kaip mokytojams sekasi vesti virtualias pamokas.

Praktiškai visi pripažino, kad taikant informacines technologijas nuotoliniame ugdyme mokytojams didelių problemų nekyla, kadangi beveik visus sunkumus įveikė dar per pavasarinį karantiną. Mokyklos mokymui daugiausiai naudoja „Microsoft Teams“, „Zoom“ platformas, mokyklos bendruomenės naudojasi „Outlook“ ir kitomis programis. Sintautų pagrindinės mokyklos vadovas Vytautas Strolys pasidžiaugė, kad iš gauto kokybės krepšelio įsigijo nemažai skaitmeninės technikos.

„Mūsų mokytojai yra labai kūrybiški ir bendruomeniški. Aišku, per nuotolinį ugdymą išaugo mokytojų darbo krūvis, trūksta mokomosios medžiagos, dažnai tenka kurti patiems. Tačiau karantino iššūkiai padeda atrasti naujas edukacines priemones, kurios, manome, bus aktualios karantinui pasibaigus“, – nuotolinio mokymo patirtimi dalinosi Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė.

Direktoriai, kalbėdami apie mokinių pasiekimų vertinimą nuotoliniu būdu, taip pat akcentavo, kad tai priklauso nuo dalyko specifikos, savaitinių pamokų skaičiaus, mokinių amžiaus. Vertinimas vykdomas, vadovaujantis nuotolinio mokymo tvarkos aprašu. Sausio pabaigoje bus vedami pusmečiai, daugelis vadovų patikino, kad pažymių mokiniai gavę nemažai ir pusmečius bus iš ko išvesti. Tiesa, kaip paminėjo Jaunimo, kūrybos ir sporto centro direktorė Roma Paškevičiūtė, pas juos mokinių vertinimo pažymiais nėra, vertinama bus pagal pasiektus rezultatus, kai vaikai sugrįš po karantino.

„Aišku, to nusirašinėjimo, ypač vyresnių mokinių tarpe, yra daugiau nei sėdint klasėje. Bet pakeisti kažką sudėtinga. Šią savaitę vedėm signalinį pusmetį, yra įvairių atvejų, todėl pabandėm pasikalbėti su dalies mokinių tėvais ir pačiais vaikais, manom, kad tas pokalbis nebuvo bereikalingas“, – kalbėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos vadovė Jūratė Mozūraitienė.

Kalbant apie mokinių pasiekimus pastebėta, kad kai kurių mokinių pažymiai netgi pagerėjo, ypač prasčiau besimokiusių, kai jiems, pavyzdžiui, padedama iš šalies.

„Aišku, daugiausiai nerimauja gimnazijos ketvirtokai mokiniai dėl aiškių priežasčių, nes artėja egzaminai“, – svarstė Griškabūdžio gimnazijos direktorius Arūnas Šalnaitis.

Ugdymo įstaigų vadovai pastebėjo, kad vis dar ne visi moksleiviai įsijungia kameras, Šakių „Varpo“ mokyklos laikinasis vadovas Darius Šlėderis pasakojo, kad intensyviai stebi nuotolines pamokas. Šakių vaikų darželių „Berželis“ ir „Klevelis“ vadovės pripažino, kad praėjusią savaitę vaikų ypač sumažėjo.

Trumpai pristatyta ir Covid-19 statistika rajono ugdymo įstaigose. Praėjusios savaitės duomenimis, serga septyni mokiniai, 12 mokytojų, nemažai saviizoliuojasi.

„Tikiuosi, kad po švenčių leis visiems mums sugrįžti į mokyklas, aišku, iššūkis bus vadovams, kaip sureguliuoti srautus. Kad ne tik pradinukai sugrįš sausio 4 d., bet ir sausio 6 d. bent gimnazijų antrokai ir ketvirtokai“, – kalbėjo rajono savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius, linkėdamas švietimiečiams ramaus artėjančių Kalėdų ir Naujųjų metų laukimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.