Pasitarime – darbiniai klausimai ir aktualijos

Daug diskusijų sukėlė ugdymo įstaigose pradėti diegti elektroniniai mokinio pažymėjimai, su kuriais pirmiausiai bus atsiskaitoma už maistą mokyklų valgyklose. D. Pavalkio nuotr.

Švietimo įstaigų vadovų pasitarime daug diskutuota apie elektroninių mokinio pažymėjimų sistemos įdiegimą, įtraukiojo ugdymo iššūkius, modulinio mokymosi galimybes, civilinę saugą ir kitus klausimus. 

Daug diskusijų sukėlė ugdymo įstaigose pradėti diegti elektroniniai mokinio pažymėjimai, su kuriais pirmiausiai bus atsiskaitoma už maistą mokyklų valgyklose. Todėl čia diegiama ir speciali įranga pažymėjimų nuskaitymui, planuojami personalo apmokymai. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius prašė „netempti į naktį“ ir greičiau pristatyti mokinių duomenis pažymėjimų spausdinimui, nes fizinės spausdintuvo galimybės – 250 vienetų per dieną.

Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius Romualdas Vadluga domėjosi, kas padengs mokykloms du centus, kurie bus nuskaičiuojami mokyklų valgyklose nuo kiekvieno atsiskaitymo mokinio pažymėjimu, ir kaip juos reikės apsiforminti buhalteriškai. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė abejojo, ar bus spėta per kovo mėnesį į sistemą suvesti visą meniu, nes šis procesas užtruks ilgiausiai. 

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas ramino, kad visus rūpimus klausimus geriausiai išsiaiškinti vietoje, kai elektroninės sistemos diegėjai važinės po mokyklas. Nors Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorius Robertas Sakas siūlė niekur neskubėti ir prie naujos sistemos pereiti žingsnis po žingsnio, tačiau, pasak savivaldybės mero Raimondo Januševičiaus, tai jau reikėjo padaryti vakar, nes elektroninius mokinio pažymėjimus buvo planuota pradėti naudoti nuo mokslo metų pradžios, tačiau šie jau eina į pabaigą, o sistema vis dar neveikia. Jam pritarė ir D. Aštraukas, patikinęs, kad ilgiau atidėliojama nebus, prie naujos sistemos bus bandoma pereiti iškart po mokinių pavasario atostogų.

Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė pasidžiaugė 15 Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokų, kurie sėkmingai mokosi picų kepimo modulyje ir mokslo metų pabaigoje gaus baigimo pažymėjimą. Kitiems metams numatyti kiti moduliai: berniukams – traktorininko, mergaitėms – įvairių skonių kavos gaminimo. Ji kvietė ir kitų mokyklų vadovus suteikti galimybę mokiniams pačiupinėti įvairias profesijas. 

Pasitarimo metu užsiminta ir apie įtraukiojo ugdymo iššūkius bei mokytojo padėjėjus, kurie, pasak mero, turėtų turėti kvalifikaciją ir dirbti su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais vaikais individualiai, o ne tik juos prižiūrėti ir motyvuoti, nes dažnai dėl vieno vaiko nukenčia visa klasė. Tam pritarė ir vicemeras Darius Jakavičiaus bei D. Aštrauskas, apgailestaudami, kad kol kas jokių mokymų nėra ir niekas mokytojo padėjėjų neruošia.

Parengties pareigūnas savivaldybėje Ričardas Stepaitis priminė direktoriams, kad pagrindinė jų pareiga – mokinių ir darbuotojų evakuacija krizių ir ekstremalių įvykių metu, darbo organizavimas ir priedangų parengimas. Mat visos mokyklos numatytos kaip kolektyviniai saugos statiniai ir evakavimo punktai, priimantys gyventojus ilgesniam apsistojimui. Artimiausiu metu jis žadėjo pateikti medžiagą, kokie reikalavimai keliami priedangų įrengimui, prašydamas pateikti informaciją, ko reikėtų, kad šios funkcijos būtų užtikrintos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.