Kad kelias į mokyklą būtų saugus

saugus_eismas2Praėjusį antradienį Gelgaudiškio vidurinės mokyklos pirmokai susitiko su Šakių policijos komisariato Kelių policijos specialistu Gintautu Vedegiu. Visa Gelgaudiškio miestelio bendruomenė jau antrus metus labai aktyviai dalyvauja saugaus eismo projektuose ir akcijose.

Nuotr. Gelgaudiškio vidurinės mokyklos pirmokai ir jų mokytoja V.Kasparaitienė atidžiai išklausė Kelių policijos specialisto G.Vedegio pamokymų.

Kelyje į mokyklą ir iš jos visada slypi daug nenumatytų pavojų, todėl išleisdami savo vaikus į mokyklą, tėvai turėtų būti visiškai užtikrinti, kad jie saugiai pasieks klases. Deja, kiekvienais metais Lietuvoje užregistruojama daugiau nei 2 000 eismo įvykių, į kuriuos patenka pėstieji. Skaudu, kad tarp nukentėjusiųjų vis dar daug vaikų.
„Kad kelias į mokyklą būtų saugus, rūpinasi ne tik vaikų tėveliai, bet ir mokytojai, todėl ir buvo surengtas susitikimas su Kelių policijos specialistu, - teigė pirmokėlių mokytoja Virginija Kasparaitienė. – Su juo kalbėjomės, ką reikėtų daryti, kad ir vaikas būtų saugus, ir tėvelių bei mokytojų širdys ramios.“

G.Vedegys paaiškino vaikams, kaip saugiai pereiti gatvę, kaip pereiti į kitą gatvės pusę sustojus autobusui, nuo kiek metų galima su dviračiu išvažiuoti  į gatvę, kaip ir kur prisisegti ar užsidėti atšvaitus, kad būtų matomi kelyje, ypač dabar, vis labiau tamsėjančiais rudens vakarais. Beje, atšvaitą reikėtų segėti ne tik vakarais, bet ir apniukusią dieną. Svarbu, kad ne tik vaikai, bet ir jų tėvai segėtų atšvaitus, nes kaip tėveliai elgsis gatvėje, taip elgsis ir mažieji. Kasmet mokyklose atšvaitų išdalijama tikrai daug. Bėda ta, kad daugelis jų nenešioja, o tik kaupia stalčiuose. Dabar jau būtų pats laikas atšvaitus išsitraukti ir nešioti kiekvieną dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.