„Idėjos padėjėjos“ kviečia jaunimą organizuoti labdaros akcijas

Jau penktus metus iš eilės Maltos ordino pagalbos tarnybos savanoriai „Jaunieji maltiečiai“organizuoja konkursą „Idėjos padėjėjos“, kuriame pernai aktyviai dalyvavo ir mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai.

Šiais metais pagal pateiktą organizatorių informaciją dalyvauti konkurse kol kas užsiregistravo tik Griškabūdžio ir Šakių „Žiburio“ gimnazistai. Tikimės, kad ir kitos mokyklos ras daug šaunių idėjų ir surengs originalių labdaros renginių.

Moksleiviai varžysis šiose tradicinėse konkurso kategorijose: originaliausios, daugiausiai lėšų surinkusios, daugiausiai organizatorių - dalyvių įtraukusios, daugiausiai balsų socialiniame tinkle „Facebook“ surinkusios idėjos. Be to, šiemet pristatyta nauja konkurso kategorija  – „Idėjos iš oro“, specialiai tiems, kurie jau yra baigę mokyklas.

Idėjas pagal renginio aprašymą, nuotraukas, dalyvių skaičių, surinktą sumą, bei užpildytą ataskaitos formą vertins Gabrielius Liaudanskas – Svaras, Ilona Balsytė ir Vaida Genytė.

Praeitais metais moksleiviai iš visos Lietuvos įgyvendino 75 labdaros idėjas. Akcijos metu surinkti 34 tūkst. litų pavirto 5000 maisto porcijų alkaniems senoliams. Nuo šių metų visi gerumo akcijos dalyviai galės pasirinkti, kokiai Maltos ordino veiklai paremti bus skirtos suaukotos lėšos: Vaikų dienos centrams, skurstančių senolių maitinimui, jų priežiūrai namuose ar jaunimo socialinės veiklos skatinimui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.