Akcija „Būk pirmūnas“ - šiemet ir Šakiuose

Prieš pat rugsėjo 1-ąją per visą šalį nuvilnijo spontaniška savanoriška paramos akcija „Būk pirmūnas“, kuri šiemet pirmą kartą vyko ir Šakiuose. Per tris dienas prekybos centruose „Maxima“ mūsų rajono savanoriai surinko nemažą kiekį mokyklinių reikmenų, kurie buvo išdalinti daugiavaikių ir sunkiau besiverčiančių šeimų vaikams.

Pasak akcijos organizatoriaus „Neribotų galimybių fondo“ prezidento Ramūno Buroko, šią iniciatyvą pradėjusio prieš ketverius metus, šiemet socialinė akcija savo rezultatais pranoko pernykštę -  žmonės noriai aukoja mokyklines prekes, išreikšdami palaikymą ir supratimą dėl sunkios mažamečius vaikus auginančių šeimų padėties. Šiais metais paramą mokyklinėmis prekėmis savanoriai rinko 17 šalies miestų esančiose 26 prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse.  Tarp jų ir Šakiuose. Čia Modesta Domeikaitė, Brigita Čelkytė, Gytis Jurgelevičius, Dovilė Vilkauskaitė ir Gerda Bilskytė surinko nemažą kiekį sąsiuvinių, rašiklių, flomasterių, kitų mokyklai būtinų priemonių.

Savanoriai visoje Lietuvoje suskaičiavo, kad būsimiems moksleiviams buvo surinkta daugiau nei 300 tūkst. sąsiuvinių, 5 tūkst. rašiklių, 3,5 tūkst. flomasterių rinkinių, 500 mokyklinių kuprinių, iš kurių net 400 padovanojo parduotuvių tinklas „Maxima“. Šakiuose jų gauta 30. Pasak akcijos „Būk pirmūnas“ iniciatoriaus mūsų krašte Martino Eimučio, ši kilni ir labai reikalinga parama parodė, kad visuomenė nėra abejinga socialinėms problemoms ir sunkumams išleisti vaikus į mokyklas.

Akcijos metu surinktus daiktus išdalinti padėjo Šakių socialinių paslaugų centras, teikiantis socialines paslaugas visame rajone. Buvo sudaryti keturi pirmoko reikmenų paketėliai, juos gavo Kudirkos Naumiesčio, Lekėčių, Plokščių ir Gelgaudiškio seniūnijų pirmokėliai. Keturis vyresniųjų pradinukų reikmenų paketėlius gavo Šakių, Lekėčių, Gelgaudiškio ir Griškabūdžio šeimos. Mažesnius mokyklinių reikmenų paketėlius gavo aštuonios Kriūkų, Griškabūdžio, Slavikų, Šakių seniūnijų šeimos. Dar šiek tiek reikmenų buvo skirta Šakių ir Lukšių vaikų dienos centrams. Trisdešimt kuprinių buvo padalinta keturioms rajone veikiančioms šeimynoms, taip pat Plokščių, Kudirkos Naumiesčio ir Sintautų seniūnijų nepasiturinčiai gyvenančių šeimų vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.