Pirmieji šimtukai – „Žiburyje“

Lietuvos abiturientai jau sulaukė pirmųjų egzaminų rezultatų – pagaliau paaiškėjo, kaip jiems sekėsi laikyti anglų ir prancūzų, o trečiadienį – lietuvių kalbos ir literatūros bei geografijos valstybinius brandos egzaminus. Jau žinomi ir pirmieji šimtukininkai. Net aštuoni Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai iš anglų kalbos brandos egzamino gavo 100 balų įvertinimą.
 
Laikyti anglų kalbos brandos egzaminą užsiregistravo 177 abiturientai, tačiau jį laikė 175, nes du moksleiviai į egzaminą neatvyko. Išlaikiusiųjų gautų taškų vidurkis 47,35. Net aštuonių moksleivių žinios buvo įvertintos šimtukais. Visi jie - Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai. 19 moksleivių darbai įvertinti nuo 86 iki 99 taškų. po tiek pat taškų surinko ir aštuoni Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientai. Aukščiausias jų įvertinimas – 99 taškai. Aukščiausias Griškabūdžio gimnazijos moksleivio įvertinimas – 86 taškai.

Nuo 36 iki 85 taškų įvertintos 105 rajono abiturientų žinios, nuo 16 iki 35 taškų gavo 32 moksleiviai. Du kandidatai anglų kalbos brandos egzamino neišlaikė: vienas - Šakių „Žiburio“ gimnazijos, kitas – Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivis. Pateikta viena apeliacija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.