„Varpo“ mokyklos aštuntokai tapo aktyviąja Lietuvos klase

interaktyvi klaseAsta GVILDIENĖ
 
Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos 8 d klasei nusišypsojo sėkmė.  Ji kartu su biologijos mokytoja Virginija Akuliene dalyvavo konkurse „Tapkite aktyviąja Lietuvos klase“ ir buvo pripažinta viena iš šešių laimingųjų – išradingiausių ir aktyviausių klasių Lietuvoje, kurios laimėjo galimybę su 50 proc. nuolaida įsirengti aktyviąją klasę savo mokykloje.
 
Nuotr. Gruodžio 19 dieną V. Daniliauskas ir J. Skominienė pasirašė sutartį dėl aktyvios klasės įrengimo Šakių „Varpo“ pagrindinėje mokykloje.
 
Renginio organizatoriai – leidyklos „Šviesa“ ir įmonės „Alma littera sprendimai“ darbuotojai sulaukė 20 paraiškų iš visos Lietuvos mokyklų, norinčių išbandyti „Aktyviosios klasės sprendimą“ parodos „Mokykla 2013“ metu. Iš jų buvo atrinktos tik šešios, tarp jų ir Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos  8 d klasė, laimėjusi ne tik kvietimus į gruodžio 6 dieną Vilniuje, „Litexpo“ parodų centre, vykusią parodą „Mokykla 2013“, bet ir neeilinę galimybę išbandyti, patirti, dalyvauti 30 minučių trukusioje aktyviojoje pamokoje. Ji įvyko parodos metu veikusiame leidyklos „Šviesa“ ir įmonės „Alma littera sprendimai“ stende. Pamokos metu moksleiviams buvo išdalinta speciali įranga (pulteliai) tam, kad jie galėtų naudotis specialia skaitmenine lenta.

Biologijos mokytoja V.Akulienė pasakojo, kad konkursui pateiktoje pamokoje  buvo akcentuojamos trys globalios problemos – šiltamio efektas, aplinkos tarša ir rūgštus lietus bei nurodyti galimi jų sprendimo būdai. Būtent ši pamoka ir buvo varpiečių galimybė atsidurti tarp šešių klasių – nugalėtojų iš Radviliškio, Prienų, Birštono, Kėdainių bei Vilniaus.

Visos atrinktos klasės laimėjo 30 proc. nuolaidą aktyviosios klasės įrengimui savo mokykloje. Parodos metu burtų keliu buvo išaiškintas ir pagrindinio prizo – 50 proc. nuolaidos - laimėtojas. Paaiškėjo, jog sėkmė ir šįkart nusišypsojo „Varpo“ pagrindinei mokyklai. Jos direktorius Vitas Daniliauskas tvirtino, nesitikėjęs laimėti pagrindinio prizo, tačiau su džiaugsmu informavo, kad interaktyvi gamtos klasė, prie kurios įrengimo likusius 50 proc., t.y. maždaug 12,5 tūkst. litų turės  prisidėti  pati mokykla, bus įrengta anksčiau nei įsipareigota – iki rugsėjo 1 - osios. Aktyviosios klasės sprendimą sudaro: skaitmeninė mokymo lenta, apklausos pulteliai, mokytojo planšetė, nemokami leidyklos „Šviesa“ aktyviųjų pamokų komplektai, nemokami technologiniai ir metodiniai mokymai mokytojams, prieiga prie aktyvaus turinio dalijimosi platformos su kitais mokytojais bei galimybė naudotis skaitmenine mokytojo darbo aplinka „e.Šviesa“. Be to, dar viena tokia pat klasė V.Daniliausko iniciatyva bus įrengta ir matematikams. Mokymuose, kaip dirbti su interaktyvia klase, kartu su V.Akuliene dalyvaus matematikos mokytoja Rita Grybienė.

Gruodžio 19 dieną Šakių „Varpo“ pagrindinėje mokykloje lankėsi įmonės „Alma littera sprendimai“ švietimo sistemos koordinatorė Jurgita Skominienė. Jos vizito metu buvo pasirašyta sutartis  dėl Aktyviosios klasės įrengimo Šakių „Varpo“ pagrindinėje mokykloje sąlygų. Pasak J.Skominienės, tai jau trečiasis leidyklos „Šviesa“ projekto „Aktyviosios klasės sprendimas“, kuris tęsis iki 2015 metų, etapas. Pagrindinis aktyviosios pamokos tikslas – rasti medžiagą mokiniams sudominti, turimai patirčiai, naujai medžiagai išsiaiškinti, žinioms bei gebėjimams įtvirtinti, pritaikyti, vertinti ar įsivertinti. Pasiteiravus, ar tokios aktyvios klasės yra ateities mokykla, išgirdome J.Skominienės atsakymą, kad tai yra dabarties mokykla.

Naudojant skaitmeninį mokymo turinį aktyviosiose pamokose mokytojui ne tik lengviau pasiekti užsibrėžtų tikslų ir uždavinių, bet ir paprasčiau dirbti -  stiprinama mokinių motyvacija (skatinamas smalsumas, mokiniai lengviau susitelkia darbui, greičiau susidomi ir kt.); lengviau gaunama grįžtamoji informacija (naudingos tam skirtos užduotys, sužadinimai, apibendrinimai, aktyviojo balsavimo sistema ir kt.); mokiniai aktyvesni (susidomėję atlieka užduotis, sukaupia dėmesį ir kt.); greičiau ir lengviau išsiaiškinama nagrinėjama medžiaga (nauja informacija siejama su senesne, lengviau suprantama, įsimenama ir kt.); patogu mokyti ir mokytis (lengva naudotis pateiktimis ir scenarijumi),  per pamoką gaunama daugiau ir įvairesnės informacijos, taip formuojamas patrauklesnis pedagogo specialybės įvaizdis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.