Informatikos olimpiadoje laurus skynė lukšiečiai

Naujųjų metų pradžioje paaiškėjo 25 – osios rajono moksleivių informatikos olimpiados II - ojo etapo, vykusio gruodžio 19 dieną, rezultatai. Ir jaunesniųjų, ir vyresniųjų klasių moksleivių grupėse gausiausiai dalyvavo ir geriausiai pasirodė Lukšių gimnazistai.
 
Jaunesniųjų klasių (VII – IX) moksleivių grupėje dalyvavo tik du moksleiviai. Pirmąją vietą laimėjo septintokas Lukas Bernotavičius, surinkęs 80 balų iš 100 galimų. Antroje - liko devintokas Jonas Valuckas, nuo jo atsilikęs tik vienu balu.  Abu moksleiviai mokosi Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje.

Vyresniųjų klasių (X – XII) moksleivių grupėje dalyvavo devyni lukšiečiai ir du šakiečiai. Tarp dešimtokų nepralenkiamas buvo Lukas Biliutavičius. Jis surinko 54 balus ir laimėjo pirmąją vietą. Tadas Vasiliauskas, kurio žinios buvo įvertintos  37 balais, užėmė antrąją vietą. Trečioje vietoje liko Aurimas Stanaitis, surinkęs 33 balus. Visi trys moksleiviai mokosi Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje.

Tarp dvyliktokų išsiskyrė  maksimumą (100) balų pelnęs Saulius Kazokas iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Antroji vieta atiteko tos pačios mokyklos moksleiviui Evaldui Pavalkiui, kurio žinios buvo įvertintos 82 balais. Trečiąją vietą pasidalijo lukšietis Donatas Vosylius (54 balai) ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientas Vytautas Palukaitis (37 balai).

Prizines vietas užėmę moksleiviai pateko į trečiąjį informatikos olimpiados etapą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.