Išnagrinėjo dešimt bylų

Praėjusių metų gruodžio mėnesį Šakių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo dešimt baudžiamųjų bylų. Keturi asmenys nuteisti dėl smurto artimoje aplinkoje, vienas asmuo dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus, išaiškintos trys vagystės ir vienas asmuo nubaustas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Gruodžio 10 d. paskelbtas nuosprendis Ignalinos rajono gyventojui A. A., kuris buvo apkaltintas sukčiavimu. Viešai pasiskelbęs socialiniame tinkle „Facebook“, kad parduoda išmanųjį telefoną „Iphone -5“, vietoje jo pirkėjui atsiuntė du telefonus „Nokia 3310“ ir „Nokia 6070“. Už sukčiavimą teismas skyrė piliečiui A. A. laisvės apribojimą keturiems mėnesiams bei per tą laiką uždraudė naudotis socialiniu tinklu „Facebook“, žaisti internetinius žaidimus.
 
Gruodžio 15 d. Šakių rajono apylinkės teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą piliečiui V. G., kuris praėjusių metų rugpjūčio 24 d. šėliodamas kartu su draugais nusiaubė Šakių miesto fontane esančius purkštukus. Pilietis juos spardė, išsukinėjo rankomis. Šakių rajono apylinkės teismas pripažino V. G. kaltu, o pilietis savo kaltės ir neneigė, nors negalėjo paaiškinti, kodėl jis taip elgėsi, ir skyrė jam aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Taip pat pilietį V. G. teismas įpareigojo būti namuose nuo 21 iki 6 valandos, jam uždrausta įsigyti ir vartoti alkoholinius gėrimus.

Gruodžio 21 d Šakių rajono apylinkės teismas nuteisė pilietį S. G., kuris kėlė ranką prieš savo buvusią žmoną Griškabūdžio seniūnijos Zygmantų kaime. Padauginęs alkoholio ir įsisiautėjęs pilietis kelis kartus smogė ne tik savo buvusiai žmonai, bet kėlė ranką ir prieš kitus šeimos narius. Teismas pilietį S. G. pripažino kaltu ir skyrė jam bausmę – 80 val. viešųjų darbų visuomenės labui, atliekant juos per 6 mėn. laiko.

Gruodžio 30 d. Šakių apylinkės teismas pagreitinto proceso metu išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Kidulių seniūnijos Žygėnų kaimo gyventojas K. P. kaltinamas pareigūnų papirkinėjimu. Tą patį mėnesį pilietis K. P. važiavo keliu Šakiai–Pilviškiai–Jurbarkas, kur Valenčiūnų kaimo ribose jį sustabdė Kelių policijos patruliai. Paaiškėjo, kad šio įvykio metu pilietis siūlė pareigūnams 300 eurų kyšį už tai, kad sėdo prie vairo išgėręs (0,84 prom.) ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Šakių apylinkės teismas skyrė piliečiui K. P. baudą – 376,60 eurų bei kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą iki nuosprendžio įsigalėjimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.