Budrūs kaimynai padėjo sugauti sukčių

sukciusVasario 1 d. Šakių rajono gyventoja (84 m.) kreipėsi į policiją ir pranešė, jog sukčius apgaulės būdu iš jos išviliojo 500 eurų.

Nuotr. Sukčiavimu kaltinamam kauniečiui Šakių apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams.

Senolė policijos pareigūnams pasakojo, kad apie 13 val. jai paskambino į laidinį telefoną moteris, prisistatė anūke ir pasakė, kad ji per nelaimingą atsitikimą sužalojo nėščią moterį ir dėl jos sužalojimų reikalingi pinigai gydymui. Kitu atveju nėščioji kreipsis į teismą. Skambinusioji taip pat pasakė senutei, kad netrukus pas ją į namus atvyks vyriškis pasiimti pinigų. Po maždaug 10 min. į jos namus atėjusiam nepažįstamam vyrui pensininkė atidavė 300 eurų. Vėliau moteris pasigedo ir savo piniginės, kurioje buvo dar 200 eurų.
 
Sėkmingo atsitiktinumo dėka tuo metu gretimame name gyvenanti šeima pamatė, kad svetimas vyras išbėgo iš kaimynų namų, sėdo į mašiną ir nuvažiavo. Tą dieną ši šeima buvo susiruošusi važiuoti visai kita kryptimi, tačiau planus akimirksniu keitė ir nutarė pasekti automobiliu nuvažiuojantį įtartiną asmenį. Jį trumpam pasivijęs vyras spėjo įsidėmėti sprunkančio automobilio markę bei valstybinius numerius. Įtartinas asmuo kuriam laikui buvo dingęs iš seklio akiračio. Kaimynas tuomet užsuko pas kaimynų močiutę ir išsiaiškino, kad ji, kaip vyras ir įtarė, buvo apgauta nepažįstamo žmogaus. Šeima netrukus vėl užsiėmė seklių darbu – po kurio laiko Šakiuose prie parduotuvės jie pastebėjo tą patį automobilį! Iš karto apie tai buvo informuota policija, kuri tiesiog akimirksniu – kaip kine – atsirado nurodytoje vietoje ir čia pat sulaikė įtartiną asmenį – 39 m. kaunietį.  

Šis įtartinas pilietis, kaip vėliau paaiškėjo, ne kartą teistas, taip pat ir už sukčiavimą. Negana to, jis turėjo, kaip įtariama, ir narkotinių medžiagų. Jam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, svetimo turto pagrobimo (vagystės) ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

„Lenkiu galvą prieš žmones, kurie, atidėję savo planus ir darbus, ėmė persekioti įtarimą sukėlusį vyrą, apsilankiusį kaimynų namuose keistu laiku – kai ten buvo likusi tik močiutė, o vaikai buvo darbuose. Jei ne jie, šis įžūlus sukčius galėjo pasprukti“, – džiaugėsi Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis.

Vasario 3 d. Šakių rajono prokuratūra dėl šio piliečio sulaikymo kreipėsi į Šakių apylinkės teismą. Kauno rajono gyventojui skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.